Live τώρα    
22°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
21.0°C23.4°C
3 BF 57%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
20 °C
18.0°C21.0°C
2 BF 66%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
19 °C
18.2°C21.0°C
3 BF 70%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σκόνη
21 °C
19.8°C22.7°C
2 BF 79%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
18.4°C20.7°C
0 BF 72%
Ξάνθη / Αποχή μαθητών για την «απαθή» στάση του σχολείου σε σεξουαλική επίθεση
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ξάνθη / Αποχή μαθητών για την «απαθή» στάση του σχολείου σε σεξουαλική επίθεση

Τάξη άδεια σχολείο θρανία καρέκλες πίνακας
EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Την απόφαση να προχωρήσουν σε αποχή αύριο Παρασκευή, έλαβαν το 15μελές συμβούλιο καθώς και τα 5μελή συμβούλια σχολείου στην Ξάνθη, διαμαρτυρόμενα για την απαθή, όπως τη χαρακτηρίζουν, στάση που τήρησε η διεύθυνση του σχολείου απέναντι σε περιστατικό σεξουαλικής επίθεσης εντός της σχολικής μονάδας.

Σύμφωνα με το xanthi2.gr, μαθήτρια έπεσε θύμα προσβολής της γενετήσιας αξιοπρέπειας από συμμαθητή της την Πέμπτη, ο οποίος πρώτα την είχε κλείσει στην τάξη. Όπως μεταδίδει το ίδιο μέσο, η μαθήτρια έβαλε τα κλάματα και τελικά μια συμμαθήτριά της κατάφερε να ανοίξει την πόρτα και να μπει στην τάξη.

Το περιστατικό καταγγέλθηκε στη διεύθυνση του σχολείου, ωστόσο σύμφωνα με όσα υποστηρίζουν οι μαθητές, η απάντηση που πήραν ήταν ότι το θύμα είναι συνυπεύθυνο «επειδή ήταν ντυμένη προκλητικά».

Παρόμοια επιχειρηματολογία φέρεται να αναπτύχθηκε και στο σύλλογο διδασκόντων, ενώ ο μαθητής τιμωρήθηκε με ημερήσια αποβολή.

Τέλος, το εν λόγω δημοσίευμα αναφέρει ότι από την πλευρά του σχολείου δεν υπάρχει επίσημη τοποθέτηση, ωστόσο αφήνεται να εννοηθεί ότι ο θόρυβος που προκλήθηκε από την υπόθεση δεν αντιστοιχεί στη σοβαρότητά της.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL