Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
13.6°C18.5°C
1 BF 53%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
15 °C
12.6°C16.7°C
2 BF 70%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
12.0°C14.4°C
2 BF 75%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αραιές νεφώσεις
15 °C
14.3°C16.6°C
2 BF 66%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
10 °C
9.9°C14.6°C
0 BF 87%
Σεξουαλική παρενόχληση / Σε αναστολή καθηγητής του ΕΚΠΑ ύστερα από καταγγελίες φοιτητριών
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Σεξουαλική παρενόχληση / Σε αναστολή καθηγητής του ΕΚΠΑ ύστερα από καταγγελίες φοιτητριών

ΕΜΜΕ σεξουαλική παρενόχληση

Σε αναστολή καθηκόντων τέθηκε καθηγητής του Τμήματος Επικοινωνίας και ΜΜΕ του ΕΚΠΑ, ύστερα από πλήθος καταγγελιών εναντίον του από φοιτήτριες για ανάρμοστη συμπεριφορά και σεξουαλική παρενόχληση

Σύμφωνα με πληροφορίες, διενεργήθηκε Ένορκη Διοικητική Εξέταση, το πόρισμα της οποίας επιβεβαίωσε το πλαίσιο των καταγγελιών. Έτσι, η Σύγκλητος του ΕΚΠΑ αποφάσισε να παραπέμψει το μέλος του Εργαστηριακού Διδακτικού Προσωπικού στο αρμόδιο πειθαρχικό όργανο του ιδρύματος, ενώ μέχρι τότε ισχύει η αναστολή των καθηκόντων του.

Την απομάκρυνση του καθηγητή είχε ζητήσει ο Σύλλογος Φοιτητών του τμήματος, με απόφασή του. Για την υπόθεση και τις καταγγελίες μίλησαν στον ΑΝΤ1 φοιτήτριες του τμήματος ΜΜΕ. 

«Ο καθηγητής ζητούσε από φοιτήτριες να τις βγάλει φωτογραφία και κάποιες φορές με ακατάλληλο περιεχόμενο» ανέφερε η Μαρία Γεωργακοπούλου, απόφοιτη του τμήματος ΜΜΕ. Σημείωσε ότι «οι καταγγελίες, απ’ όσο γνωρίζουμε ως φοιτητικός σύλλογος, δεν αφορούν μόνο σεξουαλικές παρενοχλήσεις, αλλά αφορούν και αντιδεοντολογική συμπεριφορά τόσο απέναντι σε φοιτητές, περιπτώσεις bullying, όσο και απέναντι σε καθηγητές». Πρόσθεσε δε ότι «υπάρχουν καταγγελίες που έχουν γίνει πριν 10 χρόνια για τον συγκεκριμένο άνθρωπο. Τα τελευταία δυο χρόνια υπήρξαν οι έγγραφες καταγγελίες».

Από την πλευρά της η Ιωάννα Καρδούλια, φοιτήτρια ΜΜΕ είπε πως έχει γίνει γνωστό από καταγγελίες ότι ο συγκεκριμένος καθηγητής «ζητούσε φωτογραφίες από φοιτήτριες. Έχει σχολιάσει σε εργασία το μπούστο και αυτό ήταν προαπαιτούμενο για να περαστεί το μάθημα».

Σημειώνεται ότι χθες, μέλη του Φοιτητικού Συλλόγου πραγματοποίησαν παρέμβαση στο γραφείο του καθηγητή του τμήματος Επικοινωνίας και ΜΜΕ (ΕΜΜΕ) του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ), καταγγέλλοντάς τον για σεξιστικές συμπεριφορές και παρενόχληση φοιτητριών.
 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL