Live τώρα    
24°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
24 °C
23.2°C25.8°C
3 BF 32%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
24 °C
21.9°C26.0°C
3 BF 45%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
23 °C
21.6°C25.9°C
2 BF 32%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.5°C22.7°C
5 BF 51%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
24 °C
23.9°C23.9°C
0 BF 35%
Τουρισμός / Στην «πορτοκαλί» λίστα βάζει η Ολλανδία τα νησιά του Νοτίου Αιγαίου
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Τουρισμός / Στην «πορτοκαλί» λίστα βάζει η Ολλανδία τα νησιά του Νοτίου Αιγαίου

Πλοίο λιμάνι
EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Όλο και πιο δυσοίωνα γίνονται καθημερινά τα νέα για την πορεία του τουρισμού στη χώρα μας, παρά τις προσπάθειες τόσο του Κυριάκου Μητσοτάκη όσο και του υπουργού Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη να πείσουν ότι όλα βαίνουν καλώς. Έτσι, μετά την υποβάθμιση της Ελλάδας στη λίστα των επισφαλών υγειονομικά χωρών από τις ΗΠΑ, τη Γερμανία και τη Βρετανία, μόλις χθες και η Ολλανδία κατέταξε και στην «πορτοκαλί λίστα» τα νησιά του Νοτίου Αιγαίου.  

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του ολλανδικού υπουργείου Εξωτερικών, τα νησιά του νοτίου Αιγαίου θα είναι «πορτοκαλί» από τις 30 Μαΐου, λόγω της αύξησης των κρουσμάτων κορωνοϊού στην περιοχή. Αυτό σημαίνει πως όσοι ταξιδιώτες επιστρέφουν στην Ολλανδία από τα νησιά του Νοτίου Αιγαίου θα είναι αναγκασμένοι να μπαίνουν σε καραντίνα, γεγονός που αναμένεται να αποτρέψει πολλούς από το να έρθουν στη χώρα μας και να οδηγήσει σε χιλιάδες ακυρώσεις.

«Σε αντίθεση με την “ανέμελη” Κυβέρνηση και τον “άπραγο” Υπουργό Τουρισμού, οι άνθρωποι του Τουρισμού βρίσκονται σε αναστάτωση και αδιέξοδο, αφού το πολυδιαφημισμένο άνοιγμα της τουριστικής σεζόν αποδεικνύεται ασταθές και επίφοβο για τη βιωσιμότητα των τουριστικών επιχειρήσεων και των χιλιάδων θέσεων εποχικής εργασίας» επισημαίνουν σε κοινό σχόλιό τους η τομεάρχης Τουρισμού του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Κατερίνα Νοτοπούλου και ο τομεάρχης Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Νεκτάριος Σαντορινιός.

«Παρά τη γενικότερη πορεία της πανδημίας, η έλλειψη εφαρμογής ενός έγκαιρου σχεδίου στήριξης του Τουρισμού και των νησιών μας και η υγειονομική θωράκιση των προορισμών, αποδεικνύεται τραγική πολιτική αμέλεια που θέτει σε κίνδυνο και τη φετινή τουριστική σεζόν» επισημαίνουν. 

«Αναμένουμε, έστω και τώρα, η Κυβέρνηση να αφήσει στην άκρη το σαθρό επικοινωνιακό της αφήγημα και να αναλάβει ουσιαστικές πρωτοβουλίες» υπογραμμίζουν οι δύο τομεάρχες του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.
 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL