Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
14.8°C17.3°C
1 BF 85%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
13.1°C15.6°C
1 BF 81%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
19 °C
17.0°C21.5°C
2 BF 73%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.2°C27.7°C
1 BF 83%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
12 °C
11.9°C13.0°C
0 BF 100%
Σεξουαλική παρενόχληση / Ελεύθερος υπό όρους ο δάσκαλος που φέρεται να έστελνε ερωτικά μηνύματα σε 9χρονες
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Σεξουαλική παρενόχληση / Ελεύθερος υπό όρους ο δάσκαλος που φέρεται να έστελνε ερωτικά μηνύματα σε 9χρονες

ΠΑΙΔΙ ΚΟΡΙΤΣΙ ΦΟΒΟΣ
Pexels

Ελεύθερος αφέθηκε, με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα μετά την απολογία του, ο δάσκαλος που κατηγορείται ότι παρενοχλούσε σεξουαλικά μαθήτριες κάτω των 10 ετών με μηνύματα μέσω facebook, skyρe και viber. Στον εκπαιδευτικό επιβλήθηκαν οι περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της υποχρεωτικής εμφάνισης στο αστυνομικό τμήμα, της χρηματικής εγγύησης των 5.000 ευρώ και της απαγόρευσης προσέγγισης με τις παθούσες σε απόσταση κάτω των 500 μέτρων καθώς και οποιαδήποτε άλλης επικοινωνίας μαζί τους με κάθε μέσο. 

Εναντίον του 55χρονου δάσκαλου, ο εισαγγελέας έχει ασκήσει ποινική δίωξη για το κακούργημα της κατάχρησης ανηλίκων που έχουν εμπιστευτεί στον δράστη να τα επιβλέπει ή να τα φυλάσσει, κατά συρροή και κατ' εξακολούθηση, καθώς και για το πλημμέλημα της προσβολής γενετήσιας αξιοπρέπειας -μέσω διαδικτύου- ανηλίκων που δεν έχουν συμπληρώσει τα 15 έτη, κατά συρροή και κατ' εξακολούθηση

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε όταν γονέας μαθήτριας κατήγγειλε στην αστυνομία ότι η κόρη του είχε λάβει μηνύματα σεξουαλικού περιεχομένου από τον δάσκαλο. Ύστερα από έρευνα των αστυνομικών αρχών, διαπιστώθηκε ότι ο 55χρονος είχε στείλει ανάλογα μηνύματα σε τουλάχιστον 3 μαθήτριες, όλες κάτω των 10 ετών. 

Όπως αναφέρει το protothema.gr, ενημερώθηκε και η Διεύθυνση Εκπαίδευσης του παραλιακού δήμου, ενώ την περασμένη εβδομάδα, δόθηκε εντολή από το υπουργείο Παιδείας ο δάσκαλος να μην ξαναμπεί στην τάξη, ως προληπτικό μέτρο, προκειμένου να μην έχει καμία επαφή με μαθητές μέχρι να διευθετηθεί πλήρως η υπόθεση. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αστυνομικοί κατάσχεσαν το laptop και το κινητό τηλέφωνο του δασκάλου, ενώ από το σπίτι του πήραν και τον ηλεκτρονικό του υπολογιστή, για να εξετάσουν πότε ακριβώς ο δάσκαλος έστελνε τα μηνύματα στις ανήλικες μαθήτριες.

Σοκάρει η κατάθεσή του

Ο δάσκαλος, πατέρας δύο ανήλικων παιδιών, που δίδασκε σε δημοτικό σχολείο της νοτιοανατολικής Αττικής,  συνελήφθη την περασμένη Παρασκευή.

Σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr, στις ερωτήσεις των αρμόδιων αστυνομικών ο 48χρονος φέρεται να ισχυρίστηκε πως το έκανε για το… καλό των παιδιών. «Το έκανα για την διαπαιδαγώγησή τους» φέρεται να υποστήριξε, αφήνοντας άφωνους τους αστυνομικούς.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL