Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
18.4°C22.4°C
3 BF 45%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
17.6°C20.8°C
2 BF 40%
ΠΑΤΡΑ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
17.0°C22.0°C
1 BF 51%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.3°C21.9°C
3 BF 59%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
19.5°C19.9°C
3 BF 37%
Υποχρεωτική συνεπιμέλεια / Η Παιδοψυχιατρική Εταιρεία αδειάζει τον Τσιάρα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Υποχρεωτική συνεπιμέλεια / Η Παιδοψυχιατρική Εταιρεία αδειάζει τον Τσιάρα

Ο Κωνσταντίνος Τσιάρας στη Βουλή
(EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)

Ηχηρή διάψευση στους ισχυρισμούς του υπουργού Δικαιοσύνης περί δήθεν συνεργασίας με αρμόδιους επιστημονικούς φορείς κατά τη σύνταξη του σχεδίου νόμου για την υποχρεωτική συνεπιμέλεια των παιδιών που έχει προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις, έκανε η Παιδοψυχιατρική Εταιρεία Ελλάδος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Με ανακοίνωσή της αδειάζει τον Κώστα Τσιάρα και αποκαλύπτει ότι «ουδέποτε κλήθηκε από την Πολιτεία, το Υπουργείο Δικαιοσύνης, ή άλλο αρμόδιο φορέα κατά τη διάρκεια της νομοπαρασκευαστικής διαδικασίας να εκφράσει τις απόψεις της πάνω στο εν λόγω Σχέδιο Νόμου».

Η Παιδοψυχιατρική Εταιρεία, επισημαίνει ακόμα αν και αυτοβούλως έστειλαν τεκμηριωμένες θέσεις από ειδικές επιτροπές παιδοψυχιάτρων και πάλι δεν υπήρξε καμιά ανταπόκριση από την Πολιτεία. 

Να σημειωθεί ότι η επιστημονική ένωση, ήδη, από τις αρχές Απριλίου είχε διατυπώσει την ισχυρή αντίθεσή της στον πρόβλεψη του σχεδίου νόμου με επιστολή προς τον πρόεδρο της νομοπαρασκευαστικής επιτροπής για την αναμόρφωση του Οικογενειακού Δικαίου Ιωάννη Τέντε.

Όπως υπογράμμιζε γονείς σε έντονη σύγκρουση δεν γίνονται ψυχικά υγιείς «διά νόμου» και κάθε παιδί ζει ξεχωριστό «Αρμαγεδδώνα» με αποτέλεσμα να είναι αναγκαίες όλες οι εκδοχές επιμέλειας και κατανομής χρόνου.
 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL