Live τώρα    
15°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
15 °C
12.0°C16.5°C
1 BF 69%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
14 °C
11.5°C16.0°C
0 BF 65%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
7.0°C15.5°C
2 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
12.8°C15.8°C
2 BF 80%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
5 °C
4.9°C12.9°C
0 BF 100%
Πέτρος Φιλιππίδης / Οι καταγγελίες που οδήγησαν στην ποινική δίωξη σε βάρος του
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Πέτρος Φιλιππίδης / Οι καταγγελίες που οδήγησαν στην ποινική δίωξη σε βάρος του

Πέτρος Φιλιππίδης
(EUROKINISSI/ ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ)

Τρεις καταγγελίες από γυναίκες συναδέλφους του Πέτρου Φιλιππίδη ήταν αυτές που οδήγησαν στην άσκηση ποινικής δίωξης για βιασμό και απόπειρες βιασμού σε βάρος του ηθοποιού από τον εισαγγελέα Πρωτοδικών, Κώστα Σπυρόπουλο.

Η πιο βαριά καταγγελία αφορά στον βιασμό, που φέρεται να τελέστηκε το 2008 μέσα στο θέατρο «ΗΒΗ». Σύμφωνα με πληροφορίες, όπως κατέθεσε η καταγγέλλουσα, ως νεαρή τότε ηθοποιός είχε πάει στο θέατρο προκειμένου να συζητήσουν για δουλειά. Όμως εκείνος της επιτέθηκε και την κακοποίησε σεξουαλικά. Αρχικά η υπόθεση καταγγέλθηκε ως απόπειρα βιασμού, αλλά αναβαθμίστηκε από τον εισαγγελικό λειτουργό ως τετελεσμένη πράξη.

Σε ό,τι αφορά τις δύο απόπειρες βιασμού, η μία καταγγέλλεται ότι έγινε το 2010 στο καμαρίνι του ηθοποιού στο θέατρο «Μουσούρη», σε συνάντηση που αφορούσε ενδεχόμενη συνεργασία. Η δεύτερη φέρεται να έγινε το 2014, με την γυναίκα ηθοποιό να καταγγέλλει ότι κλειδώθηκε από τον Πέτρο Φιλιππίδη μέσα στο αυτοκίνητό του σε ερημική τοποθεσία στο Ψυχικό μετά από επαγγελματική συνάντηση που είχαν. Και στις δύο αυτές υποθέσεις, σύμφωνα με τις καταγγέλλουσες, ο ηθοποιός εμφάνισε αντίστοιχη τακτική και όταν παρά τη βία που άσκησε δεν πέτυχε τον στόχο του, φέρεται να απείλησε τις συναδέλφους του με επαγγελματικό αποκλεισμό τους.


 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL