Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αραιές νεφώσεις
19 °C
16.2°C20.2°C
1 BF 57%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αυξημένες νεφώσεις
18 °C
15.1°C20.7°C
1 BF 66%
ΠΑΤΡΑ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
14.9°C17.7°C
1 BF 64%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αίθριος καιρός
16 °C
15.8°C17.2°C
2 BF 67%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
18 °C
18.0°C18.0°C
0 BF 60%
Πέτρος Φιλιππίδης / Ποινική δίωξη για ένα βιασμό και δυο απόπειρες
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Πέτρος Φιλιππίδης / Ποινική δίωξη για ένα βιασμό και δυο απόπειρες

Ο Πέτρος Φιλιππίδης
(EUROKINISSI/ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΩΜΕΡΗΣ)

Ποινική δίωξη για κακουργηματικές πράξεις ασκήθηκε σε βάρος του Πέτρου Φιλιππίδη, μετά την ολοκλήρωση της προκαταρκτικής εξέτασης που διενήργησε ο εισαγγελέας Πρωτοδικών, Κώστας Σπυρόπουλος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στον γνωστό ηθοποιό ασκήθηκε δίωξη για ένα βιασμό και δύο απόπειρες. Οι καταγγελίες είχαν γίνει από τρεις γυναίκες συναδέλφους του, οι οποίες κατέθεσαν τη μαρτυρία τους στο Πειθαρχικό Συμβούλιο του ΣΕΗ και στη συνέχεια και στις δικαστικές αρχές.

Η πρώτη καταγγελία και πιο σοβαρή αφορά το αδίκημα του βιασμού και έχει χρόνο τέλεσης το 2008. Η καταγγέλλουσα έχει στην κατάθεση της περιγράψει την επίθεση που δέχθηκε από τον ηθοποιό εντός του θεάτρου όπου είχαν συναντηθεί για επαγγελματικούς λόγους. 

Η καταγγελία για την υπόθεση φαίνεται αρχικά να αφορούσε απόπειρα βιασμού και σύμφωνα με πληροφορίες αναβαθμίστηκε από τον εισαγγελικό λειτουργό ο οποίος έκρινε πως πρόκειται για τετελεσμένη πράξη. Ο βιασμός φέρεται να τελέστηκε στο καμαρίνι του ηθοποιού, όπου το θύμα πήγε προκειμένου να συζητήσουν για κάποιον ρόλο.

Οι δύο άλλες καταγγελίες που αφορούν τις απόπειρες βιασμού και έγιναν διώξεις έχουν χρόνο τέλεσης το 2010 και το 2014.  Η υπόθεση ανατέθηκε σε τακτικό ανακριτή, ο οποίος θα ξεκινήσει άμεσα την διενέργεια κύριας έρευνας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL