Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
15.1°C18.0°C
2 BF 52%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
13 °C
11.8°C14.6°C
3 BF 54%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
15 °C
11.0°C15.5°C
2 BF 71%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
14.9°C17.1°C
2 BF 82%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
10 °C
9.9°C13.4°C
1 BF 76%
Lockdown / Τι θα γίνει με μουσεία, θέατρα, θερινά σινεμά και συναυλιακούς χώρους
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Lockdown / Τι θα γίνει με μουσεία, θέατρα, θερινά σινεμά και συναυλιακούς χώρους

ΗΡΩΔΕΙΟ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
photo ΑΡΧΕΙΟΥ (EUROKINISSI/NDP/ΘΩΜΑΣ ΔΑΣΚΑΛΑΚΗΣ)

Η ειλημμένη απόφαση της κυβέρνησης να ανοίξει στις 15 Μαΐου ο τουρισμός και να επιτραπούν οι μετακινήσεις από περιφέρεια σε περιφέρεια, παράλληλα με την κατάργηση των sms για τις μετακινήσεις, δρομολογεί και το άνοιγμα καλλιτεχνικών και πολιτιστικών δραστηριοτήτων.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η κυβέρνηση με την παρουσία της Λίνας Μενδώνη, θα πιέσει, κατά τη συνεδρίαση της επιτροπής των λοιμωξιολόγων την Παρασκευή, προκειμένου να πάρει τη σύμφωνη γνώμη των επιστημόνων για το άνοιγμα μουσείων, θεάτρων, θερινών κινηματογράφων και συναυλιακών χώρων.

Σύμφωνα με κυβερνητικά στελέχη στην επιτροπή των λοιμωξιολόγων θα κατατεθεί προτεινόμενο χρονοδιάγραμμα για την επαναλειτουργία καλλιτεχνικών και πολιτιστικών δραστηριοτήτων και συγκεκριμένα:

-Το άνοιγμα και των μουσείων στις 15 Μαΐου. Να σημειωθεί ότι μέχρις στιγμής οι επιστήμονες έχουν δώσει το πράσινο φως μόνο για το άνοιγμα των αρχαιολογικών χώρων.

-Το άνοιγμα των θερινών κινηματογράφων στις 21 Μαΐου.

-Το άνοιγμα θεάτρων και συναυλιακών χώρων στις 28 Μαΐου

Υπενθυμίζεται ότι από τις  8 Μαΐου, επαναλειτουργούν οργανωμένες παραλίες, με βάση πρωτόκολλο που θα εγκριθεί από την επιτροπή των λοιμωξιολόγων και θα ανακοινωθεί την Παρασκευή ενώ στις 10 Μαΐου επαναλειτουργούν τα διοικητικά δικαστήρια, καθώς και ορισμένες διαδικασίες σε πολιτικά και ποινικά δικαστήρια και τα δια ζώσης τμήματα φροντιστηρίων και κέντρων ξένων γλωσσών που σχετίζονται με τη διενέργεια εξετάσεων.

Από 17 Μαΐου, επανεκκινούν οι πρακτικές, οι κλινικές και οι εργαστηριακές ασκήσεις σε ΙΕΚ και κολέγια, ενώ επιτρέπεται η δια ζώσης επαναλειτουργία των σχολείων δεύτερης ευκαιρίας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL