Live τώρα    
22°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
20.2°C23.6°C
3 BF 58%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
21 °C
19.3°C22.4°C
4 BF 60%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
22 °C
21.6°C23.2°C
3 BF 73%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αίθριος καιρός
21 °C
20.8°C21.5°C
2 BF 76%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
25 °C
21.8°C24.9°C
0 BF 44%
Εμβόλιο / Δεν θα υπάρχει διάκριση στις μετακινήσεις «για την ώρα»
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Εμβόλιο / Δεν θα υπάρχει διάκριση στις μετακινήσεις «για την ώρα»

ΑΚΤΟΠΛΟΪΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
EUROKINISSI/ΙΣΜΗΝΗ ΚΑΡΛΗ

Μιλώντας στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του Ant1, ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης αναφέρθηκε εκτενώς στην αναθεώρηση μέτρων που αναμένεται τα επόμενα 24ωρα, επαναλαμβάνοντας μάλιστα σειρά από αναφορές για τον «εκπαιδευτικό» ρόλο των sms, που «έχουν αυτή τη λειτουργία, να μεταδίδουν ότι ακόμη πρέπει να είμαστε προσεκτικοί, το ίδιο και το πέρας του ωραρίου».

Προανήγγειλε ότι «το θέμα θα επαναξιολογηθεί και με το άνοιγμα των υπερτοπικών μετακινήσεων νομίζω ότι σταδιακώς θα απεμπλακούμε και από την αποστολή των μηνυμάτων ... ακόμα βρισκόμαστε στην αξιολόγηση των δεδομένων από το άνοιγμα του λιανεμπορίου, θα αξιολογήσουμε και τα δεδομένα από το άνοιγμα των σχολείων την Δευτέρα (νηπιαγωγεία, δημοτικά και γυμνάσια) ... η εκτίμηση είναι ότι πράγματι, από το μεθεπόμενο Σαββατοκύριακο, 14-15 Μαΐου, θα υπάρχει σταδιακή άμβλυνση για την αποστολή μηνύματος».

Αίσθηση ωστόσο προκάλεσε η αναφορά του στις αλλαγές που εξετάζονται για τις μετακινήσεις και η σύνδεση με τον εμβολιασμό. «Το πρωτόκολλο των μετακινήσεων θα είναι έτοιμο τις επόμενες ημέρες», είπε ο κ. Γεραπετρίτης, «η αίσθηση που έχω είναι ότι δεν θα υπάρχει σε αυτή την φάση διάκριση επί τη βάση του αν κάποιος είναι εμβολιασμένος, δεν είναι δυνατόν να υπάρχει τέτοιου τύπου διάκριση, θα ήταν υπέρμετρος περιορισμός», όπως είπε, προσθέτοντας «για την ώρα». Η παραπάνω αναφορά έρχεται την ώρα που εντείνονται οι φόβοι ότι μπορεί να υπάρχει περιορισμένη δυνατότητα μετακίνησης των Ελλήνων πολιτών, σε αντίθεση με τους επισκέπτες που έρχονται στην χώρα για τουρισμό.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL