Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
21 °C
19.6°C22.5°C
3 BF 42%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
17.4°C21.4°C
3 BF 43%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.0°C21.5°C
3 BF 57%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.3°C20.2°C
5 BF 56%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
18.9°C20.7°C
0 BF 34%
Νοσοκομεία / Αδειάζουν κρεβάτια σε κλίνες covid και γεμίζουν ράντζα οι παθολογικές κλινικές
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Νοσοκομεία / Αδειάζουν κρεβάτια σε κλίνες covid και γεμίζουν ράντζα οι παθολογικές κλινικές

Νοσοκομείο
INTIME NEWS

Καθώς μειώνονται οι εισαγωγές στα νοσοκομεία της χώρας, ασθενών με κορωνοϊό, αυξάνονται οι ανάγκες στις παθολογικές κλινικές, οι οποίες επιστράτευσαν ράντζα στους διαδρόμους των νοσοκομείων για να εξυπηρετήσουν τους ασθενείς. Σύμφωνα με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) γίνεται έτσι επιτακτική η ανάγκη για νέο σχεδιασμό λειτουργίας των νοσοκομείων της χώρας.

Η ΠΟΕΔΗΝ επισημαίνει ότι τα νοσοκομεία εμφανίζουν κενά κρεβάτια για περιστατικά κορωνοϊού αλλά δεκάδες ράντζα σε γενικά, κυρίως παθολογικά περιστατικά. Γεγονός που οφείλεται στην πρόοδο των εμβολιασμών με αποτέλεσμα να αυξηθεί κατακόρυφα η ασθενών άλλων παθήσεων στα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών των εφημερευόντων νοσοκομείων.

Στο Νοσοκομείο Αττικό που εφημέρευε χθες Τρίτη, σήμερα έχει 60 ράντζα σε γενικά κυρίως παθολογικά περιστατικά και δεκάδες κενά κρεβάτια στις κλινικές κορωνοϊού.

Καθώς η πλειοψηφία των ασθενών μη-covid είναι εμβολιασμένοι ασθενείς που όπως φαίνεται ξεπερνούν το φόβο και προσέρχονται στα νοσοκομεία. Συμβολή στην εμφάνιση των ράντζων έχει και η μετατροπή πολλών κλινικών των νοσοκομείων για νοσηλεία μόνο περιστατικών κορωνοϊού, καθώς και ότι έξι νοσοκομεία στην Αττική νοσηλεύουν αποκλειστικά περιστατικά COVID.

Έτσι όλα τα μεγάλα νοσοκομεία έχουν πλέον πολλά κενά ράντζα μετά από εφημερίες σε γενικά παθολογικά περιστατικά. Αυξητική τάση έχουν επίσης οι νοσηλείες σε ΜΕΘ διασωληνωμένων ασθενών που πάσχουν από άλλα νοσήματα και πτωτική τάση οι διασωληνωμένοι ασθενείς εκτός ΜΕΘ με κορωνοϊό.

Όσον αφορά τους διασωληνωμένους ασθενείς με κορωνοϊό εκτός ΜΕΘ, σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, νοσηλεύονται εκτός ΜΕΘ 15 συνολικά ασθενείς:

  • 6 στη Γενικό Κρατικό Νίκαιας
  • 1 στο Σισμανόγλειο
  • 2 στο Θριάσιο
  • 2 στο Τζάνειο
  • 1 στο Ασκληπιείο
  • 3 στο ΓΝΑ Γεννηματάς

Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ οι περισσότεροι ασθενείς βρίσκονται διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ πάνω από τρεις ημέρες.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL