Live τώρα    
16°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
12.0°C16.8°C
1 BF 60%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
12 °C
9.8°C13.6°C
3 BF 54%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
16 °C
9.0°C16.0°C
2 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
13.8°C17.1°C
3 BF 86%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
9 °C
8.9°C11.3°C
0 BF 81%
Εστίαση / Όταν ένας πραγματικός άνθρωπος της αγοράς «τηγάνισε» τον Άδωνι
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Εστίαση / Όταν ένας πραγματικός άνθρωπος της αγοράς «τηγάνισε» τον Άδωνι

screenshot ΑΝΤ1 ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ
Screenshot Ant1

Η παρέμβαση που έκανε ο ιδιοκτήτης καταστήματος εστίασης Δ. Εικοσιδυός από την Θεσσαλονίκη στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του Ant1 όπου φιλοξενήθηκε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης «χρωμάτισε» την συνέντευξη με τρόπο εμφανώς άβολο για τον τελευταίο.

Αρχικά, ο κ. Γεωργιάδης είχε εμφανιστεί πολύ «χαλαρός» για το γεγονός ότι αποφασίστηκε άνοιγμα της εστίασης την Δευτέρα του Πάσχα, μετά από πολλές ημέρες αργίας, με προφανές πρόβλημα τροφοδοσίας και προετοιμασίας για τους επιχειρηματίες. «Η ημερομηνία αφορά την άδεια που δίνει το κράτος, είναι λογαριασμός του κάθε επιχειρηματία το αν θα ανοίξει στις 3/5, στις 4/5, στις 5/5», όπως είπε, ρίχνοντας μάλιστα την ευθύνη στους ίδιους. «Αν έχεις οργανώσει την επιχείρησή σου, ανοίγεις 3/5, αν θες παραπάνω ημέρες, στις 4/5, στις 5/5», όπως είπε.

Για το γεγονός ότι ενώ οι επιχειρηματίες της εστίασης καλούνται να ξεκινήσουν 3 Μαΐου ενώ η πλατφόρμα για την ενίσχυσή τους θα ανοίξει στις 10/5 και η εκταμίευση ποσών θα γίνει αρκετές ημέρες αργότερα, επίσης φάνηκε να μην προβληματίζεται και πρότεινε συμφωνίες επί πιστώσει. Φυσικά, και αυτή η επιλογή δημιουργεί αθέμιτο ανταγωνισμό υπέρ όσων διαθέτουν ρευστό, σε μία περίοδο που οι τράπεζες κρατούν κλειστή την ροή δανεισμού.

Ο κ. Εικοσιδυός παρενέβη στην συνέντευξη τόνισε άμεσα ότι είναι σε όλους γνωστό πως κάθε χρόνο η περίοδος του Πάσχα είναι το ορόσημο στο οποίο τα καταστήματα της εστίασης πρέπει να έχουν ήδη προετοιμαστεί, ανακαινιστεί, εξοπλιστεί κτλ. για την θερινή σεζόν. «Εσείς βλέπετε όλη αυτή την πανδημία. Γιατί λέτε "θα συζητήσουμε" για τις επιδοτήσεις, "θα συζητήσουμε" για το άνοιγμα, "θα συζητήσουμε" για τα μέτρα. Γιατί δεν κάνατε μία προετοιμασία νωρίτερα, πολύ νωρίτερα; Ξέρατε ότι θα ανοίξει η εστίαση» ρώτησε ευθέως τον Άδωνι Γεωργιάδη.

Και ο υπουργός Ανάπτυξης «πέταξε την μπάλα στην εξέδρα», καθώς αντί να απαντήσει για την καθυστέρηση σχεδιασμού και καταβολής ενισχύσεων, τα έριξε στους γιατρούς αναφέρθηκε στην καθυστέρηση που προκαλούν επειδή «έχουν άλλη άποψη την μία εβδομάδα, άλλη άποψη την επόμενη». «Αυτό που λέτε, δεν μπορείτε να το ξέρετε δύο μήνες πριν», είπε στον επιχειρηματία, ο οποίος είχε ρωτήσει για την καθυστερημένη οικονομική ενίσχυση...

Έπρεπε να κάνετε ένα πλάνο για κάθε εκδοχή της εξέλιξης της πανδημίας, να ξέρουμε, θα πάρουμε υπαλλήλους ή όχι; να βγουν αυτοί που είναι σε αναστολή ή όχι; υπάρχουν πολλά ερωτήματα αναπάντητα, που μπορούσαν να προετοιμαστούν για να απαντηθούν, επέμεινε ο κ. Εικοσιδύος και κράτησε για το τέλος το «χαστούκι»: «Στο φινάλε-φινάλε δεν μας νοιάζει ο υπουργός ή ο λοιμωξιολόγος. Ο πρωθυπουργός τι λέει, ο αρχηγός;», ρώτησε ευθέως ο επιχειρηματίας...

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL