Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αραιές νεφώσεις
19 °C
18.7°C19.7°C
1 BF 67%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
17.1°C20.5°C
1 BF 79%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
17 °C
17.1°C18.3°C
2 BF 82%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αίθριος καιρός
20 °C
19.4°C20.8°C
5 BF 44%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
18 °C
17.8°C17.8°C
1 BF 51%
Lockdown / «Τους οδικούς χάρτες τους βλέπει ο ιός και γελάει»
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Lockdown / «Τους οδικούς χάρτες τους βλέπει ο ιός και γελάει»

ΜΕΘ

Κώδωνα κινδύνου για τις πρόωρες μεθοδεύσεις της κυβέρνησης Μητσοτάκη να στείλει μήνυμα επιστροφής της «κανονικότητας» με «οδικό χάρτη» που ανακοίνωσε με ένα αντιφατικό διάγγελμα, έκρουσε μιλώντας στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του Open ο διευθυντής της πνευμονολογικής κλινικής του Ευαγγελισμού Γιώργος Μπουλμπασάκος.

«Τα στοιχεία προς το παρόν δείχνουν ότι είμαστε σε πίεση ... το ισοζύγιο εξιτηρίων - εισαγωγών είναι σαφώς αρνητικό ... είχαμε 3.500 εισαγωγές και 3.000 εξιτήρια, οι διασωληνωμένοι παραμένουν στην περιοχή των 850 ... ίσως κάποια στατιστικά μοντέλα ... δείχνουν ότι στις αρχές του Μαΐου θα έχουμε μία τάση αποκλιμάκωσης, αλλά τώρα βρίσκομαστε σε ένα "πλατό" αρκετά ψηλά», τόνισε ο κ. Μπουλμπασάκος.

Όπως είπε χαρακτηριστκά, «ας μην βιαζόμαστε να φτιάχνουμε οδικούς χάρτες, τους οδικούς χάρτες τους βλέπει ο κορωνοϊός και γελάει ... να κάνουμε μία δοκιμή, να ανοίξουμε την εστίαση που έχει μείνει 6 μήνες κλειστή ... αλλά να δώσουμε και τον χρόνο που απαιτείται ώστε να δούμε το αποτύπωμα που θα αφήσει στο επιδημιολογικό φορτίο».

Την ώρα που η υπουργός Παιδείας Ν. Κεραμέως ετοιμαζόταν για την σχετική συνέντευξη Τύπου, ο ίδιος προειδοποιούσε: «ας μην βιαζόμαστε να πούμε ότι θα ανοίξουμε τα σχολεία ... να είναι υπό την αίρεση ότι θα δούμε αυτό το επιδημιολογικό κύμα να πέφτει».

Αυτούς τους προβληματισμούς επιβεβαίωσε και ο καθηγητής Αναλυτικής Χημείας του ΕΚΠΑ Νίκος Θωμαΐδης. Όπως ανέφερε, «η εβδομάδα που έκλεισε (Δευτέρα 12/4 - Κυριακή 18/4), έδειξε πολύ μεγάλη αύξηση στο ιικό φορτίο στην Αθήνα, που ξεκίνησε την Δευτέρα και κορυφώθηκε το Σάββατο και συνεχίζει ... οι μετρήσεις που έχουμε αυτή την εβδομάδα, Δευτέρα 19/4 και Τρίτη 20/4, είναι στα ίδια υψηλά επίπεδα ... αυτό δείχνει εκτεταμένη διασπορά, που ξεκίνησε το Σάββατο 10/4 και την Κυριακή 11/4 και πιθανόν να οφείλεται στον ισχυρό συγχρωτισμό που είδαμε σε διάφορες περιοχές της Αττικής».

«Αυτή η κατάσταση είναι πιθανόν ... ότι θα οδηγήσει πάλι σε αύξηση κρουσμάτων και εισαγωγών ... θα την δούμε αυτή την εβδομάδα και την επόμενη», όπως προέβλεψε.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL