Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
16.4°C20.1°C
4 BF 51%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
17.4°C21.5°C
3 BF 40%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.2°C20.5°C
3 BF 55%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.4°C21.0°C
5 BF 45%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
17.9°C18.9°C
2 BF 45%
Εμβόλιο / Με AstraZeneca ο εμβολιασμός των 30-39 ετών - Μεγάλη Τρίτη ανοίγει η πλατφόρμα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Εμβόλιο / Με AstraZeneca ο εμβολιασμός των 30-39 ετών - Μεγάλη Τρίτη ανοίγει η πλατφόρμα

Εμβόλιο κατά κορωνοϊού
(EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)

Από την Μεγάλη Τρίτη ανοίγει η πλατφόρμα για τις ηλικιακές ομάδες 30 έως 39 ετών με το εμβόλιο της AstraZeneca όπως δήλωσαν Βασίλης Κικίλιας και Μάριος Θεμιστοκλέους μετά τη σχετική προαναγγελία του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας, από τη Μεγάλη Τετάρτη θα μπορούν όσοι επιθυμούν να προσέρχονται στα εμβολιαστικά κέντρα προκειμένου να εμβολιαστούν με AstraZeneca.

Παράλληλα ο Βασίλης Κικίλιας ανέφερε ότι μέχρι αργά τις πρώτες βραδυνές ώρα θα πραγματοποιούνται εμβολιασμοί όπως επίσης και τα Σαββατοκύριακα.

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις, το ωράριο των εμβολιαστικών κέντρων επεκτείνεται έως στις 10 το βράδυ, και ανάλογα με τις παραδόσεις των εμβολίων θα ξεκινήσει και η επταήμερη λειτουργία. Παράλληλα, το Μάιο θα υπάρχουν 1.471 εμβολιαστικά κέντρα, και ο αριθμός αυτός θα αυξηθεί καθώς θα διενεργούνται εμβολιασμοί και σε ιδιωτικά κέντρα.

Ο Μ. Θεμιστοκλέους ανέφερε ότι στην ηλικιακή ομάδα 65-69 έχει εμβολιαστεί το 27% έχει εμβολιαστεί με μία δόση ενώ το 68,5% έχει προγραμματισμένο ραντεβού.

Όπως ανακοινώθηκε στην ενημέρωση στις 5 Μαΐου ξεκινούν οι εμβολιασμοί κατά του κορωνοϊού με εμβόλια της Johnson & Johnson, καθώς ο εμβολιασμός με τα συγκεκριμένα εμβόλια είχε παγώσει καθώς εμφανίστηκαν 6 περιστατικά θρομβώσεων, με τον ΕΜΑ χθες να υποδεικνύει ουσιαστικά τη συνέχιση του εμβολιασμού καθώς τα οφέλη είναι περισσότερα.

https://youtu.be/ofzsuUhpSoI

«Από την Μεγάλη Εβδομάδα, μάλιστα, ξεκινά και μία νέα γραμμή εμβολιασμού για συμπολίτες μας άνω των 30 ετών, με ταχύτατη διαδικασία. Στόχος είναι να απλωθεί ακόμη πιο γρήγορα στη χώρα το τείχος της ανοσίας στη χώρα. Ενώ ήδη τριπλασιάζεται σε όλη την επικράτεια και η διανομή των self-test. Σε λίγο ο υπουργός Υγείας θα προβεί και σε πιο αναλυτικές ανακοινώσεις» είχε αναφέρει νωρίτερα ο πρωθυπουργός κατά το διάγγελμά του.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL