Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.6°C22.4°C
4 BF 41%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
17.0°C19.3°C
3 BF 57%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
17 °C
16.5°C18.0°C
5 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
18.8°C21.1°C
6 BF 59%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
21 °C
20.7°C20.9°C
4 BF 35%
Γιώργος Παυλάκης / «Μπορεί να έχουμε τέταρτο κύμα κορωνοϊού μέσα στο καλοκαίρι»
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Γιώργος Παυλάκης / «Μπορεί να έχουμε τέταρτο κύμα κορωνοϊού μέσα στο καλοκαίρι»

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΥΛΑΚΗΣ ΕΡΕΥΝΗΤΗΣ

«Καμπανάκι» για ενδεχόμενο τέταρτο κύμα κορωνοϊού στη χώρα μας μέσα στο καλοκαίρι από τον γιατρό- ερευνητή Γιώργο Παυλάκη

«Υπάρχει ακόμα υλικό για τον ιό, αν το αφήσουμε ελεύθερο θα κάνει μεγάλη ζημιά» σημείωσε μιλώντας στον ΣΚΑΪ. «Αν αφήσουμε το επιδημιολογικό κύμα να σέρνεται, θα φύγει πιο αργά, που σημαίνει ότι θα βλέπουμε κρούσματα μετά το Πάσχα, θα συνεχίσουν. Αυτό δεν είναι κατάλληλη συνταγή για το καλοκαίρι» ανέφερε. Εξήγησε δε ότι, επειδή υπάρχουν κι άλλα στελέχη του ιού έτοιμα να δείξουν τα δόντια τους, είναι πιθανόν να αντιμετωπίσουμε και ένα τέταρτο κύμα. «Αυτό το τέταρτο κύμα, αν είναι ο ιός καινούριος, μπορεί να συμβεί και το καλοκαίρι» τόνισε.

Σχολιάζοντας την πορεία της πανδημίας και την αύξηση των κρουσμάτων, ο γιατρός – ερευνητής τόνισε ότι η γενικότερη χαλάρωση, η μη τήρηση των μέτρων αλλά και τα «κορωνοπάρτι» συμβάλλουν στην αύξηση του επιδημιολογικού φορτίου. Σημείωσε δε ότι όλα αυτά κοστίζουν περισσότερο επειδή γίνονται στην κορύφωση του τρίτου κύματος. 

Σε ό,τι αφορά το Πάσχα και το αν θα έπρεπε να γίνει κάποιο άνοιγμα, ο Γ. Παυλάκης είπε ότι «με το Πάσχα πάει να γίνει κάτι σωστό στην Ελλάδα. Δεν πρέπει να πάει ο ιός σε κάθε εκκλησία. Θα γίνουν πολύ χειρότερα τα πράγματα αν ανοίξουν τα ταξίδια». Τέλος, για τις συναντήσεις στα σπίτια σημείωσε ότι, αν ο καθένας κρατήσει μια μικρή παρέα και δεν μαζευτούν 50 άτομα, δεν θα δώσουμε χώρο στον ιό. Υπενθύμισε, μάλιστα, ότι στο κύμα της Θεσσαλονίκης πέθαναν άνθρωποι που δεν έπρεπε να πεθάνουν. 
 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL