Live τώρα    
16°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
13.1°C17.3°C
3 BF 62%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
13 °C
11.3°C14.6°C
2 BF 70%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
11.5°C14.4°C
3 BF 72%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
13.3°C15.2°C
2 BF 70%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
10 °C
10.4°C10.4°C
1 BF 74%
Lockdown / Τα κορωνοπάρτι σε μετρό, λεωφορεία - Τι φοβάται η Αθηνά Λινού
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Lockdown / Τα κορωνοπάρτι σε μετρό, λεωφορεία - Τι φοβάται η Αθηνά Λινού

Συνωστισμός στο μετρό
(FACEBOOK.COM/ΝΤΙΝΑ ΝΙΚΟΥ)

Την ίδια στιγμή που σε όλο και περισσότερες πλατείες, σε πολλές περιοχές της χώρας, συρρέουν εκατοντάδες πολίτες σε αυτοσχέδια κορωνοπάρτι, συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό, χωρίς να έχουν ληφθεί μέτρα από την αρχή της πανδημίας και τα κορωνοπάρτι σε μετρό και λεωφορεία.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1, ο Γιώργος Παπαδάκης παρουσίασε εικόνες απίστευτου συνωστισμού σε μετρό και λεωφορεία, λέγοντας, μάλιστα, πως οι πολίτες τα βάζουν με τους δημοσιογράφους και «έχουν δίκιο γιατί όπως μας λένε δεν τα λέτε όλα. Κι έχουν δίκιο. Όπου υπάρχουν εστίες μετάδοσης θα πρέπει να τα δείχνουμε».

https://twitter.com/AvgiOnline/status/1384061672449445890

Την ίδια ώρα η καθηγήτρια Αθηνά Λινού, επιτέθηκε στις επιλογές της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της πανδημίας υπογραμμίζοντας ότι το μέτρο του εγκλεισμού θα έπρεπε να είναι το τελευταίο αφού δεν μπορεί να λειτουργήσει για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα.

Επεσήμανε ακόμα ότι θα έπρεπε ήδη από τα Χριστούγεννα να ανοίξει η εστίαση μόνο σε εξωτερικούς χώρους για να υπάρχει εκτόνωση, λέγοντας ότι σε όποιες Πολιτείες των ΗΠΑ εφαρμόστηκε λειτούργησε και υπήρξε μείωση κρουσμάτων. 

Αναφερόμενη στο λεγόμενο «Πάσχα στο χωριό» υπογράμμισε πως εκείνο που τη φοβίζει  είναι το πώς θα πάνε οι πολίτες σε άλλους νομούς, εάν, δηλαδή, θα υπάρξει συνωστισμός στα λεωφορεία, στα πλοία και στα τρένα, με αποτέλεσμα να κολλήσουν τον κορωνοϊό πριν ακόμα φτάσουν στον προορισμό τους.

Αναφερόμενη στα self test η Αθηνά Λινού εξέφρασε σοβαρές αμφιβολίες για το κατά πόσο έχει στηθεί όπως θα όφειλε η Πολιτεία να έχει κάνει, μηχανισμός ιχνηλάτησης μετά τον εντοπισμό θετικού κρούσματος.
 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL