Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
15.1°C18.0°C
2 BF 52%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
13 °C
11.8°C14.6°C
3 BF 54%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
15 °C
11.0°C15.5°C
2 BF 71%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
14.9°C17.1°C
2 BF 82%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
10 °C
9.9°C13.4°C
1 BF 76%
Lockdown / Προς απόρριψη της κυβερνητικής πρότασης για άνοιγμα των mall οι επιστήμονες
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Lockdown / Προς απόρριψη της κυβερνητικής πρότασης για άνοιγμα των mall οι επιστήμονες

ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ MALL ΜΑΡΟΥΣΙ
EUROKINISSI

Συνεδριάζει από το πρωί η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων, προκειμένου να αναθεωρήσει τα περιοριστικά μέτρα κατά της πανδημίας covid-19, αντιμέτωπη με τις πιέσεις του Μαξίμου που επιδιώκει άρση μέτρων με μόνο όπλο τα self test.

Σύμφωνα με τις δημοσιογραφικές πληροφορίες των τελευταίων ωρών, οι επιστήμονες για την λειτουργία του λιανεμπορίου προκρίνουν το να συνεχιστεί η εφαρμογή click-away και click-inside μετά από ραντεβού και η κυκλοφορία των πολιτών προς και από τα καταστήματα με μήνυμα SMS στο 13032 για διάστημα 3 ωρών.

Σε αυτό το πλαίσιο, φαίνεται ότι απορρίπτεται η πρόταση του υπουργείου Ανάπτυξης για λειτουργία και των mall, πολυκαταστημάτων, shop in the shop, κτλ. από την Δευτέρα 19 Απριλίου. Απορρίπτεται επίσης κατά τις ίδιες πληροφορίες έτερη πρόταση του υπουργείου Ανάπτυξης για επαναλειτουργία του λιανεμπορίου ελεύθερα χωρίς ραντεβού, με μόνο περιορισμό το τρίωρο και το sms στο 13032, καθώς και οι δύο αντιμετωπίζονται ως πρόωρες.

Το ίδιο αρνητική είναι η στάση τους για επέκταση του ανοίγματος στα κέντρα αισθητικής.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες δεν αναμένεται να υπάρξει συζήτηση για άνοιγμα φροντιστηρίων. Ενόψει της Μεγάλης Εβδομάδας, επίσης, δεν αναμένεται σήμερα να υπάρξει συζήτηση για την πρόταση της Εκκλησίας από την Κυριακή των Βαίων και μετά να επιτραπεί αυξημένος αριθμός πιστών εντός των ναών.

Σημειώνεται ότι μόλις χτες Πέμπτη σημειώθηκε νέο αρνητικό ρεκόρ διασωληνωμένων και για πρώτη φορά φέτος πάνω από 100 νεκροί από covid-10 σε ένα 24ωρο. Στην Αττική οι νοσηλευόμενοι με covid-19 έχουν ξεπεράσει τους 2.500, ενώ στην Θεσσαλονίκη προσεγγίζουν τους 1.000. Οι εισαγωγές στο σύστημα Υγείας πολιτών με covid-19 συνεχίζουν να είναι περισσότερες από τα εξιτήρια όσων έχουν ολοκληρώσει την θεραπεία, ενώ εκτιμήσεις θέλουν να είναι ως και 200.000 τα ενεργά κρούσματα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL