Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
14.8°C18.2°C
4 BF 56%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
12.4°C15.6°C
3 BF 66%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
14 °C
13.2°C14.4°C
3 BF 71%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
16 °C
14.9°C16.8°C
3 BF 69%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
13.9°C13.9°C
2 BF 58%
Κρήτη / Ακυρώθηκε ή κρύφτηκε η εκδήλωση μνήμης των πεσόντων ναζί αλεξιπτωτιστών
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Κρήτη / Ακυρώθηκε ή κρύφτηκε η εκδήλωση μνήμης των πεσόντων ναζί αλεξιπτωτιστών

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ ΑΛΕΞΙΠΤΩΤΙΣΤΩΝ ΑΚΥΡΩΣΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗΣ
Europeanparatroopers.org

Το πρωί της Τρίτης το avgi.gr ανέδειξε δημοσιεύματα στον τοπικό Τύπο της Κρήτης για την «Ευρωπαϊκή Ένωση Αλεξιπτωτιστών», την εκδήλωσή της KRETA MEMORIAL στο Μάλεμε των Χανίων στις 17-23 Μαΐου και τις αναφορές στις «ειδικές δυνάμεις του Τρίτου Ράιχ», την «γενναιότητά τους που δεν θα ξεχάσουμε», καθώς αφορά «πεσόντες αλεξιπτωτιστές αδερφούς μας» και την προσβολή στην μνήμη των εκατοντάδων νεκρών Κρητικών από τις άμεσες σφαγές στις οποίες προέβησαν όταν συνάντησαν αντίσταση το Μάιο και τον Ιούνιο του 1941.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ακόμη περισσότερο, ανέδειξε την σχέση του συγκεκριμένου φορέα με Έλληνες ένστολους, καθώς τόσο στο Διοικητικό Συμβούλιο και την Εκτελεστική Επιτροπή της υπάρχουν τουλάχιστον τρεις Έλληνες, μεταξύ τους βραβευμένος πρόσφατα Έλληνας αστυνομικός που υπηρετεί στο Α.Τ. Ραφήνας.

Λίγες ώρες μετά, η ανάρτηση της συγκεκριμένης «εκδήλωσης» εξαφανίστηκε από το site της Ευρωπαϊκής Ένωσης Αλεξιπτωτιστών. Ωστόσο, όπως αναγράφεται στην νέα σελίδα που βρίσκεται στη θέση της, η ανάρτηση είτε αφαιρέθηκε είτε απλώς «δεν είναι προσβάσιμη».

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ ΑΛΕΞΙΠΤΩΤΙΣΤΩΝ ΑΚΥΡΩΣΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗΣ
Europeanparatroopers.org

Κατά συνέπεια, στα ερωτήματα που ήδη επιβάλλεται να απαντηθούν όπως δείχνει η αντίδραση που προκάλεσε το δημοσίευμα, δηλαδή:

- ποιοι Έλληνες αξιωματούχοι γνωριζουν για την «επιχείρηση KRETA MEMORIAL» στις Ένοπλες Δυνάμεις, την ΕΛΑΣ και τα Σώματα Ασφαλείας

- ποιες Αρχές έχουν αδειοδοτήσει την διεξαγωγή της

...προστίθενται νέα και συγκεκριμένα αν η συγκεκριμένη «εκδήλωση» ακυρώθηκε ή απλώς θα γίνει εν κρυπτώ; Ή μήπως μετατέθηκε απλώς χρονικά ή και τοπικά για να αποφύγει την οργή των Κρητικών (και όχι μόνο);

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL