Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
23 °C
21.2°C24.7°C
3 BF 40%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
14.8°C19.6°C
3 BF 59%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
16 °C
15.4°C18.0°C
5 BF 73%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
19.9°C22.2°C
4 BF 61%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.5°C20.9°C
0 BF 43%
Κορωνοϊός / Έντονη ανησυχία για την έξαρση κρουσμάτων στην Κοζάνη
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Κορωνοϊός / Έντονη ανησυχία για την έξαρση κρουσμάτων στην Κοζάνη

ΛΟΚΝΤΑΟΥΝ ΚΟΖΑΝΗ ΤΕΣΤ
EUROKINISSI

Αναστέλλεται η πώληση βιομηχανικών προϊόντων στις λαϊκές αγορές της Κοζάνης μετά την εμφάνιση πολλών κρουσμάτων.

Όπως αναφέρει το υπουργείο Ανάπτυξης σε συνέχεια της ευρείας σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε χθες με τους τοπικούς αυτοδιοικητικούς, εμπορικούς και λοιπούς θεσμούς της ΠΕ Κοζάνης για  την αντιμετώπιση της διασποράς της πανδημίας στην περιοχή και προκειμένου να διασφαλιστούν οι συνθήκες του υγιούς ανταγωνισμού στην τοπική οικονομία, ανακοινώνεται ότι, από αύριο Δευτέρα 12 Απριλίου και έως ότου επαναλειτουργήσουν τα εμπορικά καταστήματα στην εν λόγω ΠΕ, δεν θα πωλούνται τα βιομηχανικά προϊόντα που εντάσσονται στους Κωδικούς Αριθμούς Δραστηριότητας (ΚΑΔ) 47.82 και 47.89, στους υπαίθριους πάγκους των τοπικών λαϊκών αγορών.

Δήμαρχος Κοζάνης: Έχουμε τον υψηλότερο ρυθμό κρουσμάτων στην Ελλάδα

Την έντονη ανησυχία και τον προβληματισμό του για την πορεία της πανδημίας στην Κοζάνη εξέφρασε ο δήμαρχος της πόλης, Λάζαρος Μαλούτας, μιλώντας στον ΣΚΑΪ 100.3.

Όπως ανέφερε, ο ρυθμός των κρουσμάτων είναι ο υψηλότερος στην Ελλάδα και τα νοσοκομεία είναι σε οριακή κατάσταση.

«Δεν υπάρχει εξήγηση για την αύξηση των κρουσμάτων, χθες στην ευρεία σύσκεψη υπό τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά διατυπώθηκε ότι το επιδημιολογικό φορτίο είναι πολύ αυξημένο», δήλωσε ο κ. Μαλούτας.

Σημείωσε δε ότι είναι διάχυτη η κούραση στην πόλη και υπάρχει ανησυχία για τις συνέπειες που έχει το παρατεταμένο απαγορευτικό στην τοπική οικονομία.

Όπως είπε, αν το λιανεμπόριο παραμείνει κλειστό και το Πάσχα, όπως τα Χριστούγεννα, αυτό θα είναι καταστροφικό για τον εμπορικό κόσμο της περιοχής υπογραμμίζοντας ότι αίτημα των φορέων της περιοχής είναι η επιπλέον στήριξη των επιχειρήσεων. «Δυστυχώς φοβόμαστε ότι θα φτάσουμε έτσι μέχρι το Πάσχα», κατέληξε.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL