Live τώρα    
22°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
20.6°C22.6°C
5 BF 43%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
14.8°C19.3°C
4 BF 45%
ΠΑΤΡΑ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
18.2°C19.9°C
4 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.9°C22.2°C
4 BF 61%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
19.9°C20.7°C
2 BF 37%
Μένιος Φουρθιώτης / Και τρίτη εισαγγελική έρευνα για τον παρουσιαστή
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Μένιος Φουρθιώτης / Και τρίτη εισαγγελική έρευνα για τον παρουσιαστή

φουρθιωτης

Η προϊσταμένη της εισαγγελίας Πρωτοδικών Σωτηρία Παπαγεωργακοπούλου έδωσε εντολή για τη διενέργεια της τρίτης κατά σειράς εισαγγελικής έρευνας κατά του Μένιου Φουρθιώτη, με τις καταγγελίες της ΕΣΗΕΑ για χρήση πλαστής ταυτότητας, αλλά και τον φάκελο που έστειλε ο πρόεδρος της Βουλής αργά το μεσημέρι.

Η εντολή της προϊσταμένης της εισαγγελίας δόθηκε στον εισαγγελέα Νίκος Στεφανάτο ώστε μετά από έρευνα να εξακριβώσει αν στην υπόθεση προκύπτει η διάπραξη του αδικήματος της πλαστογραφίας μετά χρήσεως κατ΄ εξακολούθηση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο εισαγγελικός λειτουργός θα παραλάβει και την σχετική αναφορά της Ένωσης Συντακτών, η οποία, σύμφωνα με χθεσινή ανακοίνωση, διευκρινίζει πως ο Μένιος Φουρθιώτης δεν είναι μέλος της, ζητώντας μάλιστα την πλήρη και άμεση διαλεύκανση της υπόθεσης.

Η νέα δικογραφία, τρίτη κατά σειρά που σχηματίστηκε, για τον ήδη ερευνώμενο για σοβαρά οικονομικά και μη αδικήματα, αφορά την ιδιότητα του δημοσιογράφου-μέλους της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών (ΕΣΗΕΑ) που προέβαλλε, επιδεικνύοντας σύμφωνα με καταγγελίες, πλαστή ταυτότητα μέλους της δημοσιογραφικής ένωσης.

Ο παρουσιαστής φέρεται μέσω της πλαστής ταυτότητας της ΕΣΗΕΑ να είχε πετύχει να κατέχει πλαστό δελτίο διαπίστευσης, ώστε να μπορεί να έχει απρόσκοπτη πρόσβαση σε υπουργεία.

Αργά το μεσημέρι έφθασε στην εισαγγελία ο φάκελος από τον πρόεδρο της Βουλής, Κ. Τασούλα. Στον φάκελο περιλαμβάνονται έγγραφα που είχε προσκομίσει ο Μένιος Φουρθιώτης ώστε να εξασφαλίσει διαπίστευση για την είσοδό του στο Κοινοβούλιο, χωρίς ωστόσο να του χορηγηθεί σχετική άδεια ως κοινοβουλευτικό συντάκτη.  Ο φάκελος από την Βουλή θα συσχετιστεί συσχετιστεί με την καταγγελία της ΕΣΗΕΑ στην ίδια δικογραφία.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL