Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
21 °C
19.5°C22.6°C
3 BF 41%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
18.0°C22.1°C
2 BF 39%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
18.2°C21.0°C
3 BF 58%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.3°C20.8°C
4 BF 55%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.5°C20.9°C
2 BF 32%
Ερυθρός Σταυρός / Τα αναπάντητα ερωτήματα και οι μεγάλες ευθύνες μετά τον θάνατο διασωληνωμένου εκτός ΜΕΘ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ερυθρός Σταυρός / Τα αναπάντητα ερωτήματα και οι μεγάλες ευθύνες μετά τον θάνατο διασωληνωμένου εκτός ΜΕΘ

Το νοσοκομείο Ερυθρός Σταυρός
(EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)

Αίσθηση έχει προκαλέσει ο θάνατος διασωληνωμένου ασθενούς εκτός ΜΕΘ στον Ερυθρό Σταυρό, μόλις μία ημέρα μετά τις δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη ότι «δεν υπάρχουν πολίτες που χρειάζονται ΜΕΘ και δεν βρίσκουν».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πρόκειται για 76χρονο ασθενή με κορωνοϊό ο οποίος νοσηλευόταν διασωληνωμένος εκτός ΜΕΘ όταν έχασε ξαφνικά τη ζωή του. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ο θάνατος του ηλικιωμένου οφείλεται σε εγκληματική ενέργεια οφείλεται, ενώ ως δράστης φέρεται 60χρονος που νοσηλεύεται στο ίδιο δωμάτιο.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες και τα έως τώρα στοιχεία της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών, η οποία διενεργεί την προανάκριση για την υπόθεση, ο δράστης φέρεται να ενοχλείτο από τον θόρυβο που έκανε το μηχάνημα αναπνευστικής υποστήριξης του θύματος και σε κάποια στιγμή αργά χθες το βράδυ, ενώ ήταν οι δυο τους στο δωμάτιο, το αποσυνέδεσε, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ο 76χρονος.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές από την αστυνομία έχουν βρεθεί αποτυπώματα του 60χρονου στο μηχάνημα, ενώ εξετάζεται εάν ο φερόμενος ως δράστης αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα.

Ο 60χρονος συνελήφθη και φυλάσσεται φρουρούμενος στο νοσοκομείο.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση από τη ΓΑΔΑ, «η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών, στο πλαίσιο διερεύνησης περιστατικού θανάτου νοσηλευόμενου διασωληνωμένου ασθενούς στο Νοσοκομείο "Ερυθρός Σταυρός", σχημάτισε δικογραφία σε βάρος αλλοδαπού, επίσης νοσηλευόμενου στον ίδιο θάλαμο, για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας».

Και κάπου εδώ σταματά το αστυνομικό δελτίο και προκύπτουν τα εξής σοβαρά ερωτήματα:

  • Πού είναι οι ΜΕΘ που ο Κυριάκος Μητσοτάκης έλεγε ότι υπάρχουν;
  • Αν όντως υπάρχει επάρκεια σε ΜΕΘ, γιατί πολίτες δεν βρίσκουν διαθέσιμη κλίνη, με αποτέλεσμα να είναι εκτός εντατικής, σε ακατάλληλες συνθήκες; Μόνο χθες το βράδυ σύμφωνα με την Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος (ΟΕΝΓΕ) στην επίσημη λίστα αναμονής για διακομιδή σε ΜΕΘ υπήρχαν στα νοσοκομεία της Αττικής και των γύρω περιοχών 113 βαρέως πάσχοντες διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ. Οι 82 από αυτούς ασθενείς πάσχοντες από Covid – 19, εκ των οποίων οι 37 περιμένουν διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ σε κοινούς θαλάμους και πρόχειρους αναπνευστήρες, για χρονικό διάστημα τριών ημερών και πάνω.
  • Εξετάζει κανείς τις συνθήκες των κοινών θαλάμων όπου βρίσκουν καθημερινά καταφύγιο διασωληνωμένοι ασθενείς;

Σε κάθε περίπτωση, πριν καν περάσουν 24 ώρες, επιβεβαιώνονται με τραγικό τρόπο τα ψέματα του Κυριάκου Μητσοτάκη.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL