Live τώρα    
15°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
15 °C
12.0°C16.5°C
1 BF 69%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
14 °C
11.5°C16.0°C
0 BF 65%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
7.0°C15.5°C
2 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
12.8°C15.8°C
2 BF 80%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
5 °C
4.9°C12.9°C
0 BF 100%
Σχολεία / Ηχηρή διαφωνία Τσιόδρα για το άνοιγμα των Λυκείων
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Σχολεία / Ηχηρή διαφωνία Τσιόδρα για το άνοιγμα των Λυκείων

ΕΠΑΛ ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΑΞΗ
(EUROKINISSI/ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ)

Ο Σωτήρης Τσιόδρας επικεφαλής της επιτροπής των λοιμωξιολόγων καθώς και ακόμα έξι επιστήμονες διαφώνησαν σύμφωνα με πληροφορίες με την απόφαση των περισσοτέρων μελών της επιτροπής να ανοίξουν από Δευτέρα 12 Απριλίου τα Λύκεια όλης της χώρας όπως ήταν η επιθυμία της κυβέρνησης δια της Νίκης Κεραμέως η οποία παρέστη στη συνεδρίαση.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο καθηγητής Τσιόδρας είναι εκνευρισμένος και δυσαρεστημένος αφού διαφώνησε με το άνοιγμα και των τριών τάξεων του λυκείου επισημαίνοντας πως είναι μια κίνηση με μεγάλο ρίσκο λόγω της έκρηξης των κρουσμάτων.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι λοιμωξιολόγοι έθεσαν συγκεκριμένες προϋποθέσεις για τον τρόπο ανοίγματος των Λυκείων που αναμένεται να ανακοινωθούν το απόγευμα από την υπουργό Παιδείας , η οποία θα συμμετάσχει στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου στο υπουργείο Υγείας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Νίκη Κεραμέως συμμετείχε στη συνεδρίαση των λοιμωξιολόγων, σε μία προσπάθεια να πάρει το «πράσινο φως» των ειδικών, προβάλλοντας ως επιχείρημα ότι η υποχρεωτική χρήση self test από μαθητές και εκπαιδευτικούς φτάνει και περισσεύει για την ασφαλή επιστροφή των μαθητών στα θρανία. Βέβαια, η διάθεση των self test, που προαναγγελόταν με τυμπανοκρουσίες, ξεκίνησε σήμερα με προβλήματα.

Προτεραιότητα της κυβέρνησης σε ό,τι αφορά το άνοιγμα των σχολείων είναι να ανοίξουν πρώτα τα Λύκεια, μετά τα Γυμνάσια και στο τέλος η πρωτοβάθμια εκπαίδευση, είχε δηλώσει το πρωί στον ΑΝΤ1 η υφυπουργός Παιδείας, Ζέττα Μακρή, προσθέτοντας ότι οι όποιες αποφάσεις θα ληφθούν από την κυβέρνηση, αφού πρώτα κάνει την εισήγηση της η επιτροπή των ειδικών.

Στην ερώτηση αν υπάρχει το ενδεχόμενο να ανοίξει τη Δευτέρα 12 Απριλίου μόνο η Γ’ Λυκείου, η Ζέττα Μακρή απάντησε πως είναι ένα ενδεχόμενο, αλλά πρόθεση της κυβέρνησης είναι να ανοίξουν όλες οι τάξεις του  Λυκείου ταυτόχρονα, γιατί σε διαφορετική περίπτωση θα δημιουργηθούν πολλά προβλήματα τεχνικής φύσεως.

Για την περίπτωση δε τα σχολεία να μην ανοίξουν ταυτόχρονα σε όλες τις περιοχές της χώρας, είπε πως αυτό έχει γίνει και στο παρελθόν και για το λόγο αυτό το υπουργείο αποφάσισε να προχωρήσει σε μείωση της ύλης για να εξαλείψει τις ανισότητες. Σε κάθε περίπτωση, επανέλαβε πως όλα θα εξαρτηθούν από τις εισηγήσεις των ειδικών.

Η υφυπουργός Παιδείας σημείωσε επίσης πως αν οι ειδικοί δώσουν το «πράσινο φως» για το άνοιγμα των γυμνασίων και των δημοτικών στις 19 Απριλίου, αυτό θα γίνει παρά το ότι υπάρχουν κάποιες φωνές που λένε να μην ανοίξουν τα σχολεία για μια εβδομάδα πριν το Πάσχα και μετά ξανακλείσουν, υποστηρίζοντας πως η τηλεκπαίδευση δεν μπορεί να αντικαταστήσει τη δια ζώσης μάθηση.

Σε ό,τι αφορά τους μαθητές Λυκείων, η Ζέττα Μακρή επανέλαβε ότι είναι υποχρεωτικό να προσέλθουν στα σχολεία με βεβαίωση για αρνητικό self test, διαφορετικά δεν θα γίνονται δεκτοί στο μάθημα.

Τέλος, για την παράταση της σχολικής χρονιάς ανέφερε πως δεν έχει ληφθεί ακόμη οριστική απόφαση, αλλά με τα σημερινά δεδομένα το πιθανότερο είναι η σχολική χρονιά να παραταθεί κατά 2 εβδομάδες, μέσα στον Ιούνιο και συμπλήρωσε πως ακόμη δεν υπάρχει οριστική απόφαση για το τι θα γίνει με τις προαγωγικές εξετάσεις.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL