Live τώρα    
25°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
25 °C
23.8°C26.6°C
3 BF 36%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
20.2°C25.3°C
2 BF 35%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
20 °C
19.4°C22.1°C
3 BF 56%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
21.5°C24.7°C
5 BF 58%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
24 °C
22.3°C23.9°C
1 BF 33%
Σωτήρης Τσιόδρας / Η διάλεξη του ακριβοθώρητου καθηγητή και οι κυβερνητικές επιθέσεις στην επιτροπή
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Σωτήρης Τσιόδρας / Η διάλεξη του ακριβοθώρητου καθηγητή και οι κυβερνητικές επιθέσεις στην επιτροπή

ΤΣΙΟΔΡΑς
EUROKINISSI

Είναι περισσότερο από σίγουρο ότι οι τεχνικοί που έχουν αναλάβει τη διαδικτυακή μετάδοση της ομιλίας του Σωτήρη Τσιόδρα θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα αγχωμένοι αφού σήμερα το απόγευμα στις 6 αναμένεται «κοσμοσυρροή» στο σύνδεσμο της Ακαδημίας Αθηνών όπου ο καθηγητής Παθολογίας Λοιμώξεων θα δώσει διάλεξη για τον κορωνοϊό.

Ο ακριβοθώρητος Σωτήρης Τσιόδρας, ο οποίος έχει επιλέξει εδώ και μήνες να  απέχει από τις δημόσιες εμφανίσεις για την ενημέρωση των πολιτών για τον κορωνοϊό, θα προσελκύσει πλήθος πολιτών στην ανοικτή στο κοινό ομιλία του με θέμα: «Πανδημία SARS-CoV-2: Η επιστήμη συνοδοιπόρος με την αβεβαιότητα στην αναζήτηση της αλήθειας».

Η απουσία του επικεφαλής της επιτροπής των λοιμωξιολόγων, καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα, εδώ και μήνες από την πρώτη γραμμή της ενημέρωσης των πολιτών για την πανδημία του κορωνοϊού που σαρώνει τη χώρα έχει σχολιαστεί ποικιλοτρόπως.

Ο ίδιος όπως έχει αφήσει να διαρρεύσει βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της μάχης στο Αττικό νοσοκομείο και στα ακαδημαϊκά του καθήκοντα και έχει επιλέξει να απέχει από τα φώτα της δημοσιότητας.

Μόνο που όσο η κατάσταση ξεφεύγει από τον έλεγχο -και όσο η κυβέρνηση εμμένει στις αλλοπρόσαλλες και κατά ορισμένους επιστήμονες παράλογες αποφάσεις της - οι πολίτες αναρωτιούνται εάν η αποχή του Σωτήρη Τσιόδρα είναι statement ή είναι απλώς επιλογή αυτοπροστασίας.

Γιατί ο Σωτήρης Τσιόδρας παραμένει δημοσίως σιωπηλός την ίδια ώρα που ως επικεφαλής της επιτροπής των λοιμωξιολόγων δέχεται και ο ίδιος τα κυβερνητικά πυρά χωρίς να γνωρίζουν οι πολίτες ποια είναι η θέση του και τι απαντά.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η κυβέρνηση ευθέως, δια της Αριστοτελίας Πελέωνη, επέρριψε ευθύνες στην επιτροπή των λοιμωξιολόγων για την απαγόρευση του ανοίγματος του λιανεμπορίου σε Πάτρα, Θεσσαλονίκη και Κοζάνη και την αλλαγή της απόφασης μέσα σε 48 ώρες, απόφαση με μεγάλο πολιτικό κόστος για την κυβέρνηση.

Και ποιος μπορεί να ξεχάσει την αήθη επίθεση κατά της επιτροπής από τον Άδωνι Γεωργιάδη για τα κέντρα αισθητικής, ο οποίος άφησε υπονοούμενα ότι δεν άνοιξαν γιατί οι λοιμωξιολόγοι θέλησαν να ευνοήσουν συναδέλφους τους γιατρούς που «κλέβουν πελάτες».

Την ίδια ώρα συνεχίζονται από φίλα προσκείμενα ΜΜΕ οι επιθέσεις και η απαξίωση μελών της επιτροπής των λοιμωξιολόγων στα οποία αποδίδονται χαρακτηρισμοί καθόλου κολακευτικοί για ακαδημαϊκούς.

Το ερώτημα είναι εάν ο Σωτήρης Τσιόδρας θα επιλέξει να κάνει μια ομιλία καθαρά επιστημονική ή εάν με δεδομένο ότι πρόκειται για διάλεξη ανοικτή στο κοινό εάν θα επιλέξει έστω και πίσω από τις γραμμές να απαντήσει στα καίρια ζητήματα της πανδημίας αλλά και τις αγωνιώδεις ερωτήσεις των πολιτών.

 Η διαδικτυακή ομιλία του Σωτήρη Τσιόδρα θα πραγματοποιηθεί μέσω του συνδέσμου: http://www.academyofathens.gr/el/lectures/20210406

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL