Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
18.1°C21.3°C
2 BF 51%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
15.5°C19.4°C
2 BF 70%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
16 °C
14.0°C16.6°C
3 BF 72%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αραιές νεφώσεις
17 °C
16.6°C18.6°C
1 BF 70%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
16.8°C17.9°C
2 BF 52%
Μακί Ντιαμπατέ / Η νεκροψία επιβεβαιώνει τον μαρτυρικό θάνατο
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Μακί Ντιαμπατέ / Η νεκροψία επιβεβαιώνει τον μαρτυρικό θάνατο

ΚΩΣ

Αποφρακτικός ειλεός είναι η αιτία θανάτου του 44χρονου Macky Diabete, ο οποίος πέθανε στις 24 Μαρτίου στο ΠΡΟΚΕΚΑ Κω, όπως προκύπτει από τη νεκροψία σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές της ΑΥΓΗΣ. Η διαπίστωση του ιατροδικαστή, ο οποίος διενήργησε χθες στη Ρόδο τη νεκροτομή, επιβεβαιώνει ουσιαστικά τον μαρτυρικό θάνατο και τις καταγγελίες ότι ο 44χρονος πριν πεθάνει ούρλιαζε από τους πόνους, ενώ αναπόφευκτα πολύ σοβαρά είναι και τα ερωτήματα που προκύπτουν σχετικά με το τι ιατρική φροντίδα έλαβε και εάν έλαβε ποτέ ο μετανάστης από τη Γουινέα.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές που μίλησαν στην ΑΥΓΗ, είχε γίνει παλιά χειρουργείο στην κοιλιά. Λόγω του χειρουργείου αυτού δημιουργήθηκαν συμφύσεις που με τη σειρά τους προκάλεσαν τον αποφρακτικό ειλεό, ο οποίος ήταν ένα «τελικό γεγονός», όπως περιγράφεται.

Για να φτάσουμε όμως στο «τελικό γεγονός», έχουν προηγηθεί συμπτώματα που επιτρέπουν τη διάγνωση και την αντιμετώπιση. Οι αρχές καλούνται να απαντήσουν τι έκαναν κατά τις ημέρες που ο 44χρονος παρουσίαζε αυτά τα συμπτώματα, εάν τον πήγαν, πότε και πού για ιατρική φροντίδα.  Ήταν περίθαλψη κατά την οποία έλαβε απλώς ένα αναλγητικό στο ιατρείο του ΠΡΟΚΕΚΑ; Τον εξέτασε ποτέ γιατρός; Του έδωσαν καθόλου σημασία;

Λιμενικό και Μηταράκης καταγγέλλουν κλιμάκωση από Τουρκία

Κατά τα άλλα, χθες ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Ν. Μηταράκης και το Λιμενικό καταγγέλλουν σε ανακοινώσεις και δηλώσεις τους «πολλαπλά περιστατικά κατά τα οποία η Τουρκική Ακτοφυλακή και το Τουρκικό Ναυτικό συνόδευσαν αμφίβολης ποιότητας βάρκες μεταναστών στα σύνορα της Ευρώπης, σε μια προσπάθεια να προκαλέσει κλιμάκωση με την Ελλάδα». Η δήλωση Μηταράκη μάλιστα είναι και στα αγγλικά, προφανώς σε μια προσπάθεια να απευθυνθεί στην Ε.Ε. για να διώξει τόσο τις καταγγελίες περί παράνομων επαναπροωθήσεων, αλλά και να πιέσει την Τουρκία. «Είναι πέραν πάσης αμφιβολίας ότι αυτοί οι μετανάστες αναχώρησαν από τις τουρκικές ακτές και, δεδομένου ότι υποβοηθήθηκαν από την Τουρκία, δεν διέτρεχαν κίνδυνο» δήλωσε ο υπουργός, καλώντας την Τουρκία σε συμμόρφωση με τη δήλωση Ε.Ε. - Τουρκίας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL