Live τώρα    
25°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
25 °C
23.2°C25.8°C
2 BF 33%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
24 °C
23.4°C26.8°C
2 BF 33%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
21 °C
20.0°C24.8°C
2 BF 49%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.2°C21.0°C
2 BF 69%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
25 °C
24.0°C24.9°C
2 BF 33%
Lockdown / Πιέζουν τους λοιμωξιολόγους να επικυρώσουν τις αποφάσεις της κυβέρνησης για χαλάρωση
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Lockdown / Πιέζουν τους λοιμωξιολόγους να επικυρώσουν τις αποφάσεις της κυβέρνησης για χαλάρωση

ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΓΕΡΑΠΕΤΡΙΤΗΣ ΒΟΥΛΗ
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)

Ισχυρές πιέσεις προκειμένου σήμερα η επιτροπή των λοιμωξιολόγων να επικυρώσει τις ήδη ειλημμένες αποφάσεις του Μαξίμου για χαλάρωση των απαγορευτικών μέτρων ασκούνται εδώ και ημέρες από κυβερνητικά στελέχη.

Είναι χαρακτηριστικό ότι τόσο ο Γιώργος Γεραπετρίτης όσο και ο Άκης Σκέρτσος με δηλώσεις τους τις τελευταίες ημέρες έχουν επί της ουσίας ανακοινώσει το άνοιγμα του λιανεμπορίου με τα μικρά καταστήματα σε πρώτη φάση, την επιστροφή στα θρανία τουλάχιστον για τους μαθητές λυκείου καθώς και την άρση απαγόρευσης των διαδημοτικών μετακινήσεων άμεσα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Και αυτό που, πλέον, επιδιώκουν τα κυβερνητικά στελέχη είναι οι αποφάσεις που έχει πάρει ήδη το Μαξίμου να επικυρωθούν από την επιτροπή των λοιμωξιολόγων η οποία απλώς θα κληθεί να προσδιορίσουν με ποιον τρόπο θα ανοίξει το λιανεμπόριο και με ποιον τρόπο τα σχολεία.

Η συνεδρίαση αναμένεται να είναι κρίσιμη και θυελλώδης αφού πολλά μέλη της επιτροπής δεν ενστερνίζονται τις αποφάσεις της κυβέρνησης για άμεση άρση απαγορευτικών μέτρων τη στιγμή που οι νεκροί έχουν ξεπεράσει τους 8.000, τα κρούσματα καταγράφουν ρεκόρ και τα νοσοκομεία πιέζονται με τις ΜΕΘ και τις απλές κλίνες να ασφυκτιούν.

Άνθρωποι που γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα επισημαίνουν ότι μπορεί η κυβέρνηση να προβάλει ως αιτιολογία  για τη  χαλάρωση των μέτρων την «κούραση των πολιτών από το παρατεταμένο lockdown», όμως, εκείνα τα στοιχεία που κινητοποίησαν είναι «η κούραση των πολιτών από την κυβέρνηση Μητσοτάκη και από τους αποτυχημένους χειρισμούς της στη διαχείριση της πανδημίας». 

Κούραση και δυσαρέσκεια που έχει αρχίσει να καταγράφεται καθαρά και στις δημοσκοπήσεις που παρουσιάζουν τα ΜΜΕ αλλά και στις δημοσκοπήσεις που διενεργεί το Μαξίμου.

Έτσι επικράτησε η άποψη ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να χαλαρώσει τη βαλβίδα ασφαλείας υποστηρίζοντας ότι τα απαγορευτικά μέτρα που έχει πάρει δεν λειτούργησαν και πλέον χρειάζεται άλλο μίγμα που θα καταστείλει τις αντιδράσεις των πολιτών.
 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL