Live τώρα    
16°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
12.0°C16.8°C
1 BF 60%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
12 °C
9.8°C13.6°C
3 BF 54%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
16 °C
9.0°C16.0°C
2 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
13.8°C17.1°C
3 BF 86%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
9 °C
8.9°C11.3°C
0 BF 81%
Ίλιον / Θάνατος 65χρονης λίγα λεπτά μετά τον εμβολιασμό της
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ίλιον / Θάνατος 65χρονης λίγα λεπτά μετά τον εμβολιασμό της

Εμβόλιο κατά του κορωνοϊού
(EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)

Ανησυχία έχει προκάλεσε στις υγειονομικές αρχές ο θάνατος 65χρονης γυναίκας στο Κέντρο Υγείας στο Ίλιον, καθώς 30 λεπτά νωρίτερα, είχε κάνει το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού.

Δεν έχει προς το παρόν γνωστοποιηθεί πού οφείλεται ο ξαφνικός θάνατος της γυναίκας. Πληροφορίες αναφέρουν ότι έχει ενημερωθεί η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών, ο ΕΟΦ και η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η γυναίκα φέρεται να έχει εμβολιαστεί με το εμβόλιο της AstraZeneca.

Από τις αρχές δόθηκαν εντολές να διερευνηθούν όλα τα ενδεχόμενα και να γίνει νεκροψία- νεκροτομή στην άτυχη γυναίκα για να ανακαλυφθούν τα πραγματικά αίτια του θανάτου.

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, παραθέτοντας το ιστορικό του συμβάντος σημείωσε ότι στις 14:00 το ΕΚΑΒ δέχθηκε κλήση για άτομο γύρω στα 65, το οποίο δεν είχε τις αισθήσεις του, στο Κέντρο Υγείας Ιλίου (Καλαβρύτων και Αχαΐας) το οποίο λειτουργεί ως εμβολιαστικό κέντρο. Ωστόσο, «η ασθενής ήταν ήδη νεκρή πάρα τις προσπάθειες ανάνηψης που έγιναν».

Νωρίτερα, γύρω στις 13:00, η άτυχη γυναίκα είχε κάνει το εμβόλιο κατά του covid-19 και παρέμεινε για 20 λεπτά στο Κέντρο Υγείας για παρακολούθηση, όπως προβλέπεται. Στη συνέχεια, σύμφωνα με τον ίδιο, «έφυγε και κάθισε σε παγκάκι απέναντι από το ΚΥ. Μισή ώρα μετά έπαθε ανακοπή».

Ακολούθως ειδοποιήθηκε το προσωπικό του Κ.Υ. από περαστικούς, το οποίο τη μετέφερε από το παγκάκι πίσω στο Κέντρο Υγείας γύρω, στις 14:00. Το ΕΚΑΒ που έφτασε στο σημείο 10 λεπτά αργότερα, περίπου, τελικά δεν παρέλαβε την 65χρονη, καθώς διαπιστώθηκε ο θάνατος της, από το ιατρικό προσωπικό του Κέντρου.

Καταλήγοντας, ο Μ. Γιαννάκος δήλωσε πως «το προσωπικό τήρησε στο ακέραιο το πρωτόκολλο των εμβολιασμών και ό,τι προβλέπεται σε τέτοιες περιπτώσεις», ενώ «η ιατροδικαστική εξέταση θα δείξει την αιτία θανάτου» της γυναίκας που, πάντως, «αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας».

Υπενθυμίζεται ότι χθες και με αφορμή περιστατικά παρενεργειών η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου τόνισε ότι το εμβόλιο της AstraZeneca είναι ένα ασφαλές εμβόλιο το οποίο δεν είναι ακόμη σαφές εάν όντως προκαλεί το ζήτημα των θρομβώσεων. Σημείωσε επίσης ότι έχουν καταγραφεί 28 περιστατικά σε 17 εκατ. δόσεις που έχουν χορηγηθεί. Άλλωστε όπως εξήγησε οι κλινικές μελέτες και οι σχετικές καταγραφές συνεχίζονται.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL