Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
16.6°C19.1°C
1 BF 52%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
13 °C
10.6°C15.0°C
2 BF 57%
ΠΑΤΡΑ
Σποραδικές νεφώσεις
15 °C
12.0°C16.0°C
1 BF 74%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
17.2°C18.6°C
3 BF 72%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
13 °C
12.9°C15.7°C
0 BF 67%
Δημοσθένης Σαρηγιάννης / Κορύφωση του αριθμού κρουσμάτων στις 8-9 Απριλίου
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Δημοσθένης Σαρηγιάννης / Κορύφωση του αριθμού κρουσμάτων στις 8-9 Απριλίου

Τεστ κορωνοϊού
(EUROKINISSI/ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ)

Η επόμενη μέγιστη τιμή στα κρούσματα θα καταγραφεί στις αρχές του Απριλίου, γύρω στις 8-9 Απριλίου, εκτίμησε μιλώντας στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του ΣΚΑΪ ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ Δημοσθένης Σαρηγιάννης, επικαλούμενος τα μοντέλα πρόβλεψης που χρησιμοποιούν οι επιστήμονες. Σε άλλο σημείο μάλιστα προσδιόρισε την τιμή αυτή στο επίπεδο των 3.700 κρουσμάτων σε μία ημέρα με πολλά τεστ. «Σταθεροποίηση σε υψηλές τιμές έχουμε και τώρα, θα αρχίσει η αποκλιμάκωση ενώ έχουμε ανοίξει, γιατί θα έχουμε ανοίξει με καλύτερους όρους», όπως υπογράμμισε.

Όσον αφορά τα σενάρια περί ανοίγματος σχολείων και λιανεμπορίου, ο ίδιος είπε πως «θα μπορούσαμε να δούμε το άνοιγμα των Λυκείων στις 5 Απριλίου, με δεδομένη την πίεση για την Γ΄ Λυκείου, με self-test και μεγάλη προσοχή ... μιλάμε και για τις τρεις τάξεις επειδή πολλοί καθηγητές είναι κοινοί, άρα υπάρχει θέμα διαχείρισης προσωπικού, διαφορετικά θα μιλούσαμε μόνο για την Γ΄ Λυκείου».

Ξεκαθάρισε παράλληλα ότι «δεν μιλάμε για λιανεμπόριο, θεωρώ ότι θα ήταν λάθος» σε αυτή την φάση. «Βεβαίως να συζητάμε για το λιανεμπόριο, από τις 12 του Απριλίου, με δυνατότητα να μπαίνει κάποιος μέσα ... είναι θετικοί στο να βάλουν μηχανήματα απολύμανσης του αέρα, υπάρχουν τρόποι να γίνει με ασφάλεια».

Εφαρμόζονται τώρα κάποια από όσα «συζητάμε από τον Αύγουστο για αυξημένο αριθμό τεστ, τηλεργασία, συσκευές απολύμανσης σε ΜΜΜ και χώρους εργασίας ... η αύξηση της τηλεργασίας έχει νομοθετηθεί αλλά δεν εφαρμόζεται, πρέπει να την εφαρμόσουμε και να την επιτηρήσουμε ... η αύξηση των τεστ γίνεται ήδη σε επίπεδο επίσημων τεστ ανίχνευσης από τον ΕΟΔΥ. Χρειάζεται πολύ μεγαλύτερη ... με τα self test ... όσο άσχημα και να το εφαρμόσουμε, έχουν μεγάλη δυναμική να βοηθήσουν σημαντικά ... να αναχαιτίσουμε τη διασπορά». Για την απολύμανση στα μέσα μεταφοράς, «από ότι διαβάζω, ήδη δρομολογείται ... έχω διαβεβαίωση ότι θα γίνει ... μέσα στον Απρίλιο», όπως ανέφερε ο κ. Σαρηγιάννης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL