Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
15.8°C19.3°C
1 BF 59%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
16 °C
11.6°C19.0°C
2 BF 64%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
15 °C
12.0°C15.9°C
2 BF 67%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
16.8°C19.7°C
2 BF 63%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
11 °C
10.9°C15.7°C
0 BF 82%
Γραμματέας Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου / Δεν υπάρχουν ΜΕΘ για όλους και η κυβέρνηση τα «ρίχνει» στους γιατρούς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Γραμματέας Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου / Δεν υπάρχουν ΜΕΘ για όλους και η κυβέρνηση τα «ρίχνει» στους γιατρούς

ΜΕΘ

Το μείζον θέμα της αστικής ευθύνης των γιατρών που χειρίζονται ασθενείς με CoViD-19 σε συνθήκες πανδημίας, αναδεικνύει η οριακή κατάσταση στην οποία έχουν έρθει τα νοσοκομεία της χώρας.

Είναι γεγονός ότι ο αριθμός διασωληνωμένων σε απλούς θαλάμους ή σε διαδρόμους των δημόσιων νοσοκομείων, που περιμένουν για μέρες να βρουν ένα κρεβάτι σε πολυδύναμη ΜΕΘ είναι αρκετά αυξημένος και εγείρει σοβαρά ερωτηματικά, για το ποιος φέρει την ευθύνη. Είναι πιθανό συγγενείς θανόντων ασθενών να προσφύγουν στη Δικαιοσύνη κατά θεραπόντων ιατρών.

Η κυβέρνηση όλο αυτό τον καιρό επιχειρεί να μεταθέσει τις ευθύνες στους θεράποντες νοσοκομειακούς γιατρούς, δημιουργώντας μάλιστα την εντύπωση ότι η αναπόφευκτη επιλογή – τρόπον τινά – του ποιος από τους διασωληνωμένους θα καταφέρει να βρει θέση σε μια κλίνη – από τις μη προς το παρόν υπάρχουσες – σε πολυδύναμη ΜΕΘ, γίνεται από τους γιατρούς.

Τα παραπάνω ανέφερε μεταξύ άλλων ο Γενικός γραμματέας του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου Γιώργος Ελευθερίου μιλώντας στο κρητικό ραδιόφωνο 98.4.

«Δεν υπήρχε ποτέ συγκεκριμένο σχέδιο, δεν ήξεραν πόσους γιατρούς ήθελαν», ανέφερε χαρακτηριστικά ερωτηθείς για την επίταξη των ιδιωτών γιατρών.

Ο γενικός γραμματέας του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου, θύμισε επίσης ότι ο ίδιος ο υπουργός Υγείας έχει ρίξει τη μπάλα στους γιατρούς. «Οι γιατροί αποφασίζουν ποιοι θα πάνε στη ΜΕΘ και ποιοι όχι. Αλλά πως θα αποφασίσει ο γιατρός όταν οι ΜΕΘ δεν επαρκούν για όλους» διερωτάται ο ίδιος.

Ο ίδιος άφησε υπονούμενα και για τον υφυπουργό Βαίλη Κοντοζαμάνη που έχει κάνει παρόμοιες δηλώσεις καθιστώντας τους νοσοκομειακούς γιατρούς υπεύθυνους για τη δυσμενή κατάσταση στην οποία έχουν πλέον περιέλθει οι ασθενείς που βρίσκονται διασωληνωμένοι στα δημόσια  νοσοκομεία.

Ο γενικός γραμματέας του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου Γιώργος Ελευθερίου επισήμανε ότι εδώ και πολύ καιρό, έχουν ζητήσει να καλυφθούν από άποψη νομικής ευθύνης και οι γιατροί που θα εντάσσονταν στο ΕΣΥ, ως εθελοντές, καθώς και εκείνοι που επιστρατεύθηκαν πρόσφατα.

Ωστόσο η κυβέρνηση δείχνει να αποσιωπάει τις ευθύνες της για το ανοχύρωτο ΕΣΥ και τις λίγες ΜΕΘ αφήνοντας εκτεθειμένους τους γιατρούς.

https://www.youtube.com/watch?v=FIhA5tYGBJY

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL