Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αραιές νεφώσεις
18 °C
13.6°C19.8°C
2 BF 55%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
14.6°C19.0°C
3 BF 56%
ΠΑΤΡΑ
Βροχοπτώσεις μέτριας έντασης
13 °C
12.7°C16.5°C
1 BF 89%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ασθενείς βροχοπτώσεις
18 °C
17.1°C19.1°C
5 BF 67%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
15 °C
13.4°C14.9°C
3 BF 67%
Μάκης Βορίδης / «Αχρείαστο κόστος» η επίταξη του ιδιωτικού τομέα, την ώρα που το ΕΣΥ γονατίζει
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Μάκης Βορίδης / «Αχρείαστο κόστος» η επίταξη του ιδιωτικού τομέα, την ώρα που το ΕΣΥ γονατίζει

Βορίδης
EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Την ώρα που τα δημόσια νοσοκομεία έχουν λυγίσει κάτω από τη σφοδρότητα του τρίτου κύματος της πανδημίας, την ώρα που καθημερινά εκατοντάδες είναι οι νέες νοσηλείες ασθενών με κορωνοϊό, την ώρα που δεκάδες διασωληνωμένοι περιμένουν σε απλές κλίνες να αδειάσει ένα κρεβάτι στις ΜΕΘ, ο Μάκης Βορίδης επιμένει ότι δεν πρέπει να μιλάμε για επίταξη του ιδιωτικού τομέα.

https://www.youtube.com/watch?v=1sYkZlQ7HMo

«Τι νόημα έχει να συζητάμε για επίταξη;» διερωτήθη με το γνωστό απαξιωτικό ύφος του μιλώντας στην ΕΡΤ. «Αυτό καταλήγει να είναι ένα είδος εμμονής» ανέφερε ο υπουργός Εσωτερικών, ισχυριζόμενος ότι υπάρχει αυτή τη στιγμή συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα και ότι φτάνουν και περισσεύουν οι ιδιωτικές κλινικές που έχουν συμπράξει.

«Άρα, λοιπόν, αυτή η εμμονή με την επίταξη μόνο περίεργα ιδεολογικο-πολιτικά κίνητρα μπορεί να έχει» τόνισε με στόμφο. Καταλήγοντας μάλιστα, επανέλαβε το κυβερνητικό αφήγημα ότι με το να μη γίνεται επίταξη αποφεύγεται η παραγωγή «αχρείαστου κόστους».

ΣΥΡΙΖΑ: «Αυτονόητη υποχρέωση η επίταξη ιδιωτικών κλινικών»

«Σε σημερινή του εμφάνιση στην ΕΡΤ ο Μάκης Βορίδης χαρακτήρισε την επίταξη ιδιωτικών κλινικών "αχρείαστο κόστος". Χωρίς ντροπή τα στελέχη της κυβέρνησης αδιαφορούν για τη δημόσια υγεία και τα απαραίτητα μέτρα για να σωθούν ανθρώπινες ζωές» τονίζει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία.
 
«Με τους διασωληνωμένους να φθάνουν σχεδόν τους 700 στις ΜΕΘ και άλλους 100 εκτός ΜΕΘ, και τα νοσοκομεία της Αττικής στο όριο της κατάρρευσης η επίταξη ιδιωτικών κλινικών αποτελεί αυτονόητη υποχρέωση. Η ΝΔ όμως αποδεικνύει καθημερινά ότι είναι μια επικίνδυνη κυβέρνηση» καταλήγει ο ΣΥΡΙΖΑ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL