Με υπογραφή Μαξίμου θα είναι σήμερα η ενημέρωση για τις αλλαγές στα περιοριστικά μέτρα αφού ο Άκης Σκέρτσος παίρνει επάνω του σήμερα την ενημέρωση των πολιτών για τις αλλαγές στα περιοριστικά μέτρα, μια επιλογή με πολλές ερμηνείες.
Η πρώτη είναι ότι η παρουσία του Άκη Σκέρτσου αποφασίστηκε από το Μαξίμου προκειμένου να φανεί ότι ο ίδιος ο πρωθυπουργός στέλνοντας τον αντ’ αυτού του, έχει πάρει την υπόθεση της πανδημίας επάνω του.
Είναι χαρακτηριστικό ότι όπως διαρρέεται ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ θα εμφανιστεί στη συνέντευξη Τύπου για να εξηγήσει τη στρατηγική της κυβέρνησης για «αποσυμπίεση».
Μια στρατηγική εξαιρετικά θολή μια και από τις μέχρι σήμερα δηλώσεις της κυβερνητικής εκπροσώπου αλλά και του Γιώργου Γεραπετρίτη δεν έχει βγει κανένα νόημα για το τι ετοιμάζουν και πώς θέλουν να το πλασάρουν.
Η δεύτερη ερμηνεία ότι το πάλαι ποτέ αρραγές μέτωπο των κυβερνητικών στελεχών έχει διαρραγεί με τον υφυπουργό Νίκο Χαρδαλιά να μην απολαμβάνει, πλέον, της απόλυτης εμπιστοσύνης του Κυριάκου Μητσοτάκη για την ενημέρωση των πολιτών και το «πέρασμα» της κυβερνητικής γραμμής.
Έτσι, επιλέχθηκε ο εξ απορρήτων του Κυριάκου Μητσοτάκη για να εξηγήσει για ποιο λόγο τα «έξυπνα μέτρα» απέτυχαν παταγωδώς και για ποιο λόγο εμμένουν σε άνοιγμα ορισμένων δραστηριοτήτων τη στιγμή που κουνούσαν το δάχτυλο στους πολίτες που έβγαιναν να πάρουν μια ανάσα σε ελεύθερους χώρους.
