Live τώρα    
14°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αυξημένες νεφώσεις
14 °C
11.7°C15.4°C
2 BF 86%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
13 °C
11.0°C13.3°C
4 BF 81%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
12 °C
11.0°C12.0°C
3 BF 82%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ασθενείς βροχοπτώσεις
18 °C
16.0°C18.8°C
5 BF 71%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
10 °C
9.9°C10.7°C
3 BF 100%
Ζέττα Μακρή / Τη διέψευσε το υπουργείο της για τους εμβολιασμούς στα ειδικά σχολεία
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ζέττα Μακρή / Τη διέψευσε το υπουργείο της για τους εμβολιασμούς στα ειδικά σχολεία

Ζέττα Μακρή
(EUROKINISSI/KΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ)

Ψέματα έλεγε μέχρι τώρα το υπουργείο Παιδείας για τους εμβολιασμούς στα σχολεία ειδικής αγωγής, που εν μέσω lockdown είναι τα μόνα σχολεία παραμένουν ανοικτά με το επιχείρημα ότι η φύση τους είναι τέτοια που δεν επιτρέπει την εξ αποστάσεως εκπαίδευση. 

Ενώ χθες η υφυπουργός Παιδείας Ζέττα Μακρή ισχυριζόταν ανερυθρίαστα ότι «έχουν ήδη αρχίσει οι εμβολιασμοί στο εκπαιδευτικό προσωπικό, και στα παιδιά που είναι άνω των 16 ετών με την έγκριση των κηδεμόνων», σήμερα αποδείχθηκε ότι κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Ποιος διέψευσε την υφυπουργό; Το ίδιο το υπουργείο Παιδείας, που σήμερα ανακοίνωσε ότι εξέδωσε εγκύκλιο με την οποία καλεί τους εκπαιδευτικούς, το προσωπικό, καθώς και μαθητές /τριες ηλικίας 16 ετών και άνω (μέσω των γονέων & κηδεμόνων τους), που φοιτούν σε σχολεία Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης, και οι οποίοι έχουν υποβάλει αίτηση για εμβολιασμό, να προγραμματίσουν άμεσα τα ραντεβού τους, χρησιμοποιώντας την εφαρμογή https://emvolio.gov.gr/.

Το εξαιρετικά επείγον έγγραφο του υπουργείου Παιδείας έχει ημερομηνία 16 Μαρτίου 2021:

ειδικά σχολεία


Στο 9.58’ του βίντεο ακούγεται τι υποστήριζε χθες η Ζέττα Μακρή:


«Δεν έχει εμβολιαστεί κανένας εκπαιδευτικός, ΕΕΠ, ΕΒΠ από το προσωπικό των ειδικών σχολείων μέχρι σήμερα» ξεκαθάριζε η πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (ΠΟΣΕΕΠΕΑ) Γεωργία Μπουλμέτη, μιλώντας στην «Εφ.Συν.». Όπως ανέφερε, το υπουργείο έσπευσε με ανακοίνωσή του στις 15 Φεβρουαρίου να πει πως ξεκίνησε η διαδικασία των εμβολιασμών όταν καλά καλά δεν είχαν δηλωθεί καν τα στοιχεία του εκπαιδευτικού και βοηθητικού προσωπικού, ούτε και των μαθητών.

«Αφού βγήκε η ανακοίνωση, μας ζητήθηκαν τα στοιχεία μας από τους διευθυντές. Η διαδικασία ολοκληρώθηκε λίγες μέρες αργότερα. Από τότε, μπαίνουμε καθημερινά στην άυλη συνταγογράφηση, όμως πληροφορούμαστε ότι δεν ανήκουμε στην ομάδα που εμβολιάζεται» τόνιζε η πρόεδρος της ΠΟΣΕΕΠΕΑ.

Την ίδια ώρα, τραγική απόδειξη της καθυστέρησης στη λήψη μέτρων προστασίας στα ειδικά σχολεία ήταν η απώλεια από κορωνοϊό δύο μαθητών, σε Βόλο και Πειραιά, αλλά και του προέδρου του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Ειδικού Δημοτικού Χαλκίδας. Σημειώνεται ότι το ποσοστό των σχολείων ειδικής αγωγής που είναι σε αναστολή λόγω κρουσμάτων έχει φτάσει αντιστοιχεί στο 5% του συνόλου τους.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL