Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
15.6°C18.0°C
3 BF 76%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
13 °C
12.1°C14.4°C
2 BF 81%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
13 °C
12.7°C14.8°C
3 BF 86%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
18.2°C20.8°C
3 BF 69%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
12 °C
11.9°C12.4°C
0 BF 94%
Γιάννης Μάγγος στο Star / «Τέσσερις αστυνομικοί χτυπούσαν ανελέητα το παιδί μου»
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Γιάννης Μάγγος στο Star / «Τέσσερις αστυνομικοί χτυπούσαν ανελέητα το παιδί μου»

Βασίλης Μάγγος
Φωτογραφικό αρχείο ΑΥΓΗΣ

Με το ερώτημα της απόλυσης παραπέμπονται τρεις αστυνομικοί που εμπλέκονται στην υπόθεση του 26χρονου Βασίλη Μάγγου, ο οποίος τον Ιούλιο του 2020 βρέθηκε νεκρός από πνευμονικό οίδημα. Η οικογένειά του είχε καταγγείλει πως ένα μήνα πριν το θάνατό του έπεσε θύμα ξυλοδαρμού από άνδρες της Αστυνομίας.

Η οικογένεια από την αρχή δήλωνε πως ο ξυλοδαρμός του ήταν η έμμεση αιτία του θανάτου του. «Από εκείνη τη μέρα και μετά ο γιος μας κατέπεσε, μη μπορώντας να ανεχτεί αυτό που του συνέβη και τους εξευτελισμούς που υπέστη» δηλώνει ο άτυχος πατέρας του Βασίλη Μάγγου.

Οι μνήμες ξύπνησαν για τον Γιάννη Μάγγο, πατέρα του Βασίλη, που το περασμένο καλοκαίρι έφυγε από οξύ πνευμονικό οίδημα, σύμφωνα με την ιατροδικαστική εξέταση. Σύμφωνα με όσα υποστηρίζει η οικογένειά του ο ξυλοδαρμός του από άνδρες της αστυνομίας σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Βόλο, ήταν η έμμεση αιτία για να χάσουν το παιδί τους.

«Έπεσαν πάνω του 3 ΟΠΚΕ και ένας από τα ΜΑΤ και τον χτυπούσαν ανελέητα. Κατόπιν, τον πήγαν στην  αστυνομία όπου και εκεί τον χτύπησαν. Εξουθενωμένος από το ξύλο ζήτησε ένα ποτήρι νερό, και εκείνοι γελούσαν στην προσπάθεια του να πάει σερνόμενος να πιεί νερό» λέει χαρακτηριστικά ο Γιάννης Μάγγος.

Με μία επιστολή του στον Αλέξη Τσίπρα, την οποία ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ διάβασε από το βήμα της Βουλής, ο πατέρας του 26χρονου ζητούσε τη διελεύκανση της υπόθεσης και τη δικαίωση του παιδιού του.

Η παρέμβαση του Αλ. Τσίπρα στη Βουλή ήταν αφορμή για να απαντήσει το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη επιτέλους στην οικογένεια του 27χρονου που τον περασμένο Ιούνιο έπεσε θύμα άγριου ξυλοδαρμού από άνδρες των ΜΑΤ και ΟΠΚΕ στο Βόλο και ένα μήνα μετά άφησε την τελευταία του πνοή.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL