Live τώρα    
26°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
26 °C
24.1°C29.0°C
3 BF 58%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
24 °C
23.0°C25.7°C
4 BF 59%
ΠΑΤΡΑ
Σποραδικές νεφώσεις
29 °C
28.8°C33.7°C
1 BF 54%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αίθριος καιρός
25 °C
23.8°C26.6°C
3 BF 59%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
25 °C
24.9°C25.2°C
4 BF 47%
Καθαρίστριες υπουργείου Οικονομικών / Απολύονται εν μέσω πανδημίας – Αδιάλλακτος ο Σταϊκούρας
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Καθαρίστριες υπουργείου Οικονομικών / Απολύονται εν μέσω πανδημίας – Αδιάλλακτος ο Σταϊκούρας

καθαρίστριες υπουργείο Οικονομικών
(avgi.gr)

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Οικονομικών στην οδό Νίκης πραγματοποίησαν δεκάδες συμβασιούχες καθαρίστριες και καθαριστές του υπουργείου, των οποίων οι συμβάσεις λήγουν στο τέλος του μήνα και απολύονται εν μέσω πανδημίας. 

Οι 150 εργαζόμενες/οι καταγγέλλουν ότι έμειναν εκτός πρόσληψης διαγωνισμού που διενεργήθηκε πρόσφατα μέσω ΑΣΕΠ καθώς κρίθηκαν ακατάλληλες/οι και δεν έλαβαν τη μοριοδότηση που δικαιούνταν. 

Όπως μας είπαν «για τα 18 χρόνια που κάναμε τη δουλειά μια χαρά κατάλληλους μας έβρισκαν, τώρα τι άλλαξε;».

«Εν μέσω πανδημίας μας διώχνουν, μας απολύουν. Εργαζόμαστε στις εφορίες, εκτός από την καθαριότητα κάνουμε και άλλες δουλειές μέσα. Είναι επιτακτική ανάγκη να κρατηθούμε στις δουλειές μας» τόνισε στο avgi.gr ο Λάζαρος Σαββίδης, συμβασιούχος καθαριότητας στο υπουργείο Οικονομικών.

https://www.youtube.com/watch?v=TBJMTFJ6EaI

Εφόσον το υπουργείο Οικονομικών επιμείνει στην απόφασή του, οι εργαζόμενες θα στερηθούν από τον Απρίλη τον μισθό τους που αντιστοιχεί σε μόλις 640 ευρώ, αλλά είναι απαραίτητος για την επιβίωσή τους. Ταυτόχρονα υπάρχει πολύ μεγάλη ανησυχία για το εργασιακό τους μέλλον, καθώς οι περισσότεροι εργαζόμενοι είναι άνω των 50 ετών κι είναι πάρα πολύ δύσκολο να βρουν δουλειά. 

Σημειώνεται ότι κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης, οι εργαζόμενες «έπιασαν» τον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα καθώς έβγαινε από το κτήριο, με τον ίδιο να εμφανίζεται εκ νέου αδιάλλακτος

Οι εργαζόμενες/οι ζητούν να μη τους αφήσουν στον δρόμο σε μία τόσο κρίσιμη συγκυρία και να βρεθεί μια λύση που θα τους απαλλάσσει από τη μόνιμη αγωνία για το μέλλον και τη διαβίωσή τους.
 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL