Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
16.4°C20.1°C
4 BF 51%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
17.4°C21.5°C
3 BF 40%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.2°C20.5°C
3 BF 55%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.4°C21.0°C
5 BF 45%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
17.9°C18.9°C
2 BF 45%
Αθηνά Λινού / Μια ώρα διαδήλωσης λιγότερο επικίνδυνη από μια ώρα στο λεωφορείο
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Αθηνά Λινού / Μια ώρα διαδήλωσης λιγότερο επικίνδυνη από μια ώρα στο λεωφορείο

Πορεία φοιτητών
(EUROKINISSI/ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ)

Στο κενό πέφτει η προσπάθεια κυβέρνησης και μερίδας των ΜΜΕ, που με προπαγάνδα, κατά τη συνήθη τακτική τους υποστηρίζουν πως «ο ΣΥΡΙΖΑ σπέρνει τον κορωνοϊό».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στο κυβερνητικό αφήγημα πληρωμένες απαντήσεις δίνει η Αθηνά Λινού καθηγήτρια Ιατρικής Σχολής στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και πρόεδρος του Ινστιτούτου Προληπτικής Περιβαλλοντικής και Εργασιακής Ιατρικής.

«Και οι διαδηλώσεις όπως και κάθε ανθρώπινη επαφή αυξάνουν τον κίνδυνο. Εκείνο που θέλω να επισημάνω είναι ότι ο κίνδυνος εξαρτάται και από τον χώρο και από τις συνθήκες και από τη διάρκεια. Επομένως μια διαδήλωση που κρατάει μια ώρα με αποστάσεις, δεν είναι το ίδιο επικίνδυνο με μια ώρα στο λεωφορείο στο οποίο δεν υπάρχουν ουσιαστικά μέτρα προστασίας – τουλάχιστον στο επίπεδο του αερισμού και των αποστάσεων» είπε χαρακτηριστικά.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 για την μαζικότατη πορεία στη Νέα Σμύρνη η Αθηνά Λινού διευκρίνισε ότι «αυξάνει σαφώς τον κίνδυνο, αλλά αν τα 6.000 άτομα ήταν σε έναν κλειστό χώρο ανά 150 – 200 θα ήταν πολύ πολλαπλάσιος ο κίνδυνος. Δεν υπάρχει επαφή με άνθρωπο σε απόσταση κάτω από δύο μέτρα χωρίς επαρκώς αποτελεσματική μάσκα που να μην έχει μια πιθανότητα μετάδοσης».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL