Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αυξημένες νεφώσεις
19 °C
16.2°C19.8°C
2 BF 51%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αυξημένες νεφώσεις
16 °C
13.2°C18.2°C
1 BF 69%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
15 °C
12.0°C14.9°C
2 BF 75%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αραιές νεφώσεις
17 °C
15.4°C17.8°C
2 BF 70%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
13 °C
12.9°C14.5°C
0 BF 62%
Κορωνοϊός / Θύελλα αντιδράσεων για τους εκτός σειράς γαλάζιους εμβολιασμούς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Κορωνοϊός / Θύελλα αντιδράσεων για τους εκτός σειράς γαλάζιους εμβολιασμούς

ΕΜΒΟΛΙΟ

Αντί η Ν.Δ. να προχωρήσει στις διαγραφές των γαλάζιων αιρετών της Αυτοδιοίκησης που εμβολιάστηκαν εκτός σειράς για τον κορωνοϊό, εκμεταλλεύονται τη λάσπη στον ανεμιστήρα. Αυτή τη φορά στο στόχαστρο βρέθηκε ο δήμαρχος Βύρωνα Άκης Κατωπόδης και οι αντιδήμαρχοί του, οι οποίοι όμως έχουν σοβαρά υποκείμενα νοσήματα. Την ίδια ώρα, μετά τη σκανδαλώδη συγκάλυψη των τριών γαλάζιων αντιδημάρχων στην Καλλιθέα, ζητείται η παρέμβαση της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας. Ενώ στον Δήμο Παλαιού Φαλήρου, για τον εκτός σειράς εμβολιασμό του πενηντατριάχρονου δημάρχου Γιάννη Φωστηρόπουλου και στελεχών της παράταξής του, η αντιπολίτευση ζητεί την έκτακτη σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Με ανακοίνωσή του ο δήμαρχος Βύρωνα Άκης Κατωπόδης, αφού επισημαίνει ότι «εμβολιάστηκαν όσοι ήταν στα προγραμματισμένα ραντεβού», εξηγεί πως «για την αξιοποίηση των αδιάθετων εμβολίων εμβολιάστηκαν άτομα με υποκείμενα νοσήματα, με τη σύμφωνη γνώμη των υπευθύνων ιατρών για τον εμβολιασμό την ημέρα εκείνη».

«Ο δήμαρχος, οι δύο αντιδήμαρχοι, όπως και άλλοι πολίτες του Βύρωνα που προσήλθαν στο Κέντρο Υγείας, κατόπιν σύστασης των γιατρών τους, εμβολιάστηκαν αφού ελήφθη υπόψη το ιατρικό ιστορικό τους, το οποίο και δικαιολογούσε τον εμβολιασμό», υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση της δημοτικής αρχής Βύρωνα.

Σε επικοινωνία της ΑΥΓΗΣ με τον δήμαρχο Άκη Κατωπόδη, ο ίδιος διευκρίνισε ότι και οι τρεις πάσχουν από σοβαρά υποκείμενα νοσήματα. «Ουδεμία παρατυπία και εξωθεσμική παρέμβαση υπήρξε στο πρόγραμμα εμβολιασμού του Κέντρου Υγείας Βύρωνα. Οι καταγγελίες περί του αντιθέτου είναι κακόβουλες και αποσκοπούν στο να αντισταθμίσουν επικοινωνιακά το δυσμενές κλίμα που έχει δημιουργηθεί στην κοινή γνώμη από τον εμβολιασμό εκτός σειράς πολιτικών στελεχών του κυβερνώντος κόμματος και συγγενών τους» αναφέρεται στην ανακοίνωση της δημοτικής αρχής.

Στον Δήμο Καλλιθέας, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Κώστας Ασκούνης, με έγγραφό του προς την Εθνική Αρχή Διαφάνειας, ζητάει την παρέμβασή της, αφού υπογραμμίζει ότι ο εμβολιασμός για τον κορωνοϊό εκτός σειράς των τριών αντιδημάρχων προκαλεί το «κοινό περί δικαίου αίσθημα» και τονίζει ότι η εν λόγω πράξη είναι «πολιτικά και ηθικά απαράδεκτη και φυσικά παράνομη όταν διαπράττεται από δημόσιους λειτουργούς».

Στον Δήμο Π. Φαλήρου, η αντιπολίτευση ζητεί την έκτακτη σύγκληση Δημοτικού Συμβουλίου προκειμένου ο πενηντατριάχρονος δήμαρχος Γ. Φωστηρόπουλος να δώσει εξηγήσεις για «τον εκτός σειράς εμβολιασμό του μαζί με άλλα στελέχη της Αυτοδιοίκησης», που ο ίδιος έχει παραδεχθεί. Οι 14 υπογράφοντες το αίτημα υπογραμμίζουν ότι «αντικειμενικά τίθεται ζήτημα ηθικής τάξεως για το οποίο χρειάζεται να πάρουν θέση και να τοποθετηθούν τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου άμεσα».

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL