Live τώρα    
24°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
22.2°C26.3°C
2 BF 36%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
24 °C
22.3°C26.0°C
3 BF 36%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
19.4°C24.8°C
2 BF 52%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.8°C21.6°C
2 BF 63%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
22.9°C24.0°C
2 BF 38%
Lockdown / Άνοιγμα γυμνασίων - λυκείων τον Μάρτη, παρά την ανησυχητική διασπορά βλέπει η Πελώνη
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Lockdown / Άνοιγμα γυμνασίων - λυκείων τον Μάρτη, παρά την ανησυχητική διασπορά βλέπει η Πελώνη

Πελώνη Αριστοτελία
(EUROKINISSI / ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ)

Παρά τη δραματική κατάσταση στα νοσοκομεία, την ανησυχητική διασπορά του κορωνοϊού και το παρατεταμένο χωρίς αποτέλεσμα lockdown, η Αριστοτελία Πελώνη στη σημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, προανήγγειλε άνοιγμα σχολείων και λιανεμπορίου.

Επιβεβαιώνοντας ότι η κυβέρνηση δεν έχει σχέδιο και προχωράει με πασαλείμματα στην διαχείριση της πανδημίας απαξιώνοντας μάλιστα και τους λοιμωξιολόγους, η κυβερνητική εκπρόσωπος ανέφερε, ότι εντός του μήνα θα ανοίξουν και τα γυμνάσια και τα λύκεια.

Η Αρ. Πελώνη δεν έκανε καμία αναφορά στο άνοιγμα των δημοτικών σχολείων, τα οποία φαίνεται να μην βρίσκονται στη λίστα της κυβέρνησης.

Παράλληλα έδωσε χρονοδιάγραμμα για την επαναλειτουργία της εστίασης, σημειώνοντας ότι τον Απρίλιο θα ανοίξουν τα καταστήματα που διαθέτουν και εξωτερικούς χώρους και τον Μάιο και τα υπόλοιπα, εφόσον βέβαια το επιτρέπουν τα επιδημιολογικά δεδομένα κι έχουν προχωρήσει και οι εμβολιασμοί.

«Την προηγούμενη εβδομάδα υπήρξε αύξηση των νέων κρουσμάτων τόσο στην Αττική όσο και στις περισσότερες περιφερειακές ενότητες της χώρας μας. Διαπιστώνεται ταυτόχρονα αφενός  ότι υπάρχει μία μικρή μείωση στο ποσοστό των νέων κρουσμάτων στους άνω των 75 ετών, γεγονός που συνδέεται προφανώς  με την εμβολιαστική κάλυψη των ηλικιών αυτών. Και αφετέρου ότι τα νέα κρούσματα αφορούν κυρίως τα άτομα ηλικίας 20 έως 60 ετών, τους συνανθρώπους μας δηλαδή με τη μεγαλύτερη κινητικότητα. Γι’ αυτό αποφασίστηκαν και μπήκαν σε εφαρμογή  πρόσθετα μέτρα με στόχο τον περιορισμό της κινητικότητας και την ανάσχεση του τρίτου κύματος» υποστήριξε η ίδια.

Τέλος, πρόσθεσε ότι η έξαρση της πανδημίας γίνεται με αστραπιαίους ρυθμούς εξαιτίας των μεταλλάξεων, που συνολικά  έφτασαν στο 60% με 70% των νέων κρουσμάτων, ενώ στην Αττική και στην Κρήτη προσέγγισαν το 90%.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL