Live τώρα    
11°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
11 °C
8.9°C12.8°C
1 BF 71%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
11 °C
8.0°C11.7°C
1 BF 81%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
8 °C
5.6°C10.0°C
0 BF 87%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
11 °C
10.0°C11.0°C
3 BF 82%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
8 °C
8.0°C8.0°C
1 BF 76%
Δημήτρης Κουφοντίνας / Αρνητική εισήγηση της εισαγγελέως στο αίτημα μεταγωγής
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Δημήτρης Κουφοντίνας / Αρνητική εισήγηση της εισαγγελέως στο αίτημα μεταγωγής

Κουφοντίνας
EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ

Αρνητική είναι η εισήγηση της εισαγγελέως πρωτοδικών Λαμίας στο αίτημα μεταγωγής του Δημήτρη Κουφοντίνα στις φυλακές Κορυδαλλού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, εισηγείται να κριθεί η προσφυγή του απεργού πείνας και δίψας ως «νόμω αβάσιμη» καθώς δεν έχει εκδοθεί δεύτερη απορριπτική απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής Μεταγωγών, η σύγκλιση της οποίας αναμένεται, σύμφωνα με τη γενική γραμματέα Αντεγκληματικής Πολιτικής Σοφία Νικολάου, τις επόμενες ημέρες. Η εισαγγελέας αναφέρει ότι ο Δημήτρης Κουφοντίνας πρέπει να απευθυνθεί πρώτα στην Κεντρική Επιτροπή Μεταγωγών πριν προσφύγει στη δικαιοσύνη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μετά τη χθεσινή απόρριψη του αιτήματος διακοπής έκτισης ποινής από το δικαστικό συμβούλιο της Λαμίας, αναμένεται η απάντηση της Κεντρικής Επιτροπής Μεταγωγών της οποίας ηγείται η Σ. Νικολάου σήμερα ή το Σάββατο, στο αίτημά του απ0εργού πείνας.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα σήμερα, ο Δημήτρης Κουφοντίνας ο οποίος βρίσκεται σε απεργία πείνας από τις 8/1, σύμφωνα με ανακοίνωση του διοικητή του Γ.Ν. Λαμίας εμφάνισε οξεία νεφρική ανεπάρκεια και βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Η συνήγορος του απεργού πείνας, Ιωάννα Κούρτοβικ δήλωσε ότι ο εντολέας της «συναίνεσε μετά από πίεση των δύο εξωτερικών ιατρών της οικογένειας που τον παρακολουθούν κατά τη διάρκεια της απεργίας πείνας, να δεχθεί τελικώς ορό ενυδάτωσης».

Δεν δίνουν πρόσβαση στους γιατρούς του

Με ανακοίνωσή τους οι προσωπικοί γιατροί του Δημήτρη Κουφοντίνα, Θεόδωρος Ζδούκος, και Κατερίνα Ντουζέπη, χαρακτηρίζουν εξαιρετικά κρίσιμη την κατάσταση της υγείας του απεργού πείνας προσθέτοντας ότι δεν τους επετράπη να τον επισκεφτούν καθώς χθες, ο διοικητής του νοσοκομείου Ανδρέας Κολοκυθάς, «προφανώς καθ’ υπαγόρευση της κυβέρνησης, αρνήθηκε -με πρόσχημα τα μέτρα προστασίας για την COVID 19- να μας στείλει τις βεβαιώσεις μετακίνησης».

Οι ίδιοι σημειώνουν ότι σήμερα ο κ. Κολοκυθάς «δεν απαντάει στις κλήσεις μας στο προσωπικό του τηλέφωνο, στο γραφείο του και στα e-mail. Τη μοναδική φορά που καταφέραμε να σηκώσει το τηλέφωνο, προφασίστηκε κλήση από την ΥΠΕ δηλώνοντας ότι θα μας ενημερώσει αργότερα, πράγμα που δεν έγινε».

Την Πέμπτη, ο Δημήτρης Κουφοντίνας δήλωσε όπως μεταδίδει το ίδιο μέσο, ότι «συνεχίζω την απεργία πείνας μέχρι να ακυρωθεί η παράνομη μεταγωγή μου στον Δομοκό και να με μεταφέρουν στον Κορυδαλλό, όπως προβλέπει ο νόμος τους, που τον ψήφισαν ειδικά για μένα. Πολιτική είναι η απόφαση της μεταγωγής μου στον Δομοκό, πολιτικά να το λύσουν».

Αναλυτικά η ανακοίνωση των γιατρών του Δ. Κουφοντίνα:

«Η κατάσταση υγείας του απεργού πείνας και δίψας Δημήτρη Κουφοντίνα είναι εξαιρετικά κρίσιμη, αφού εμφάνισε οξεία νεφρική ανεπάρκεια και υπάρχει κίνδυνος να πέσει σε κώμα ή να επέλθει αιφνίδιος θάνατος.

Λόγω της κρισιμότητας της κατάστασης, ως γιατροί της προσωπικής επιλογής του Δ. Κουφοντίνα, που τον έχουμε κατ’ επανάληψη επισκεφτεί και στη Φυλακή Δομοκού, και στην Παθολογική Κλινική και στη ΜΕΘ, ζητήσαμε από τη διοίκηση του Γ.Ν. Λαμίας να μεταβούμε στο νοσοκομείο. Με το αίτημά μας είναι σύμφωνοι και οι συνάδελφοι της ΜΕΘ του Γ.Ν. Λαμίας.

Παρά τις επανειλημμένες προσπάθειές μας να εξασφαλίσουμε τη σχετική άδεια, αυτό δεν έχει καταστεί δυνατό.

Χθες, ο διοικητής του νοσοκομείου Ανδρέας Κολοκυθάς, προφανώς καθ’ υπαγόρευση της κυβέρνησης, αρνήθηκε -με πρόσχημα τα μέτρα προστασίας για την COVID 19- να μας στείλει τις βεβαιώσεις μετακίνησης.

Σήμερα, δεν απαντάει στις κλήσεις μας στο προσωπικό του τηλέφωνο, στο γραφείο του και στα e-mail. Tη μοναδική φορά που καταφέραμε να σηκώσει το τηλέφωνο, προφασίστηκε κλήση από την ΥΠΕ δηλώνοντας ότι θα μας ενημερώσει αργότερα, πράγμα που δεν έγινε.

Καλούμε το Υπουργείο Υγείας και τον διοικητή του Γ.Ν. Λαμίας να σταματήσουν την παρελκυστική τακτική και να επιτρέψουν την επίσκεψή μας στον Δ. Κουφοντίνα,  αποστέλλοντας  τις βεβαιώσεις μετακίνησης.

Ζδούκος Θεόδωρος, Γενικός Ιατρός, Διευθυντής ΕΣΥ
Ντουζέπη Κατερίνα, Αναισθησιολόγος-Εντατικολόγος, Επιμελήτρια Α ΕΣΥ».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL