Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
18.1°C21.5°C
3 BF 50%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
16.2°C20.4°C
2 BF 57%
ΠΑΤΡΑ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
16.0°C17.1°C
2 BF 65%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αραιές νεφώσεις
18 °C
17.7°C18.6°C
3 BF 66%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.9°C19.9°C
4 BF 45%
Κορωνοϊός / Κατάρρευση στα δημόσια νοσοκομεία φέρνει η πολιτική Κικίλια
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Κορωνοϊός / Κατάρρευση στα δημόσια νοσοκομεία φέρνει η πολιτική Κικίλια

ΜΕΘ

Υπό λειτουργική κατάρρευση καταγγέλλουν ότι βρίσκεται το νοσοκομείο της Νίκαιας γιατροί που περιέγραφαν χθες την εφιαλτική κατάσταση, μία ημέρα μετά τις βαρύγδουπες ανακοινώσεις Κικίλια περί «ενίσχυσης» του ΕΣΥ: 100 είναι ασθενείς νοσηλευόμενοι με Covid-19, ενώ έγιναν πάνω από 100 εισαγωγές άλλων ασθενών λοιπής νοσηρότητας στη γενική εφημερία της Τετάρτης.  Έχουν μετατραπεί σε (υποτίθεται) «πτέρυγες νοσηλείας κορωνοϊού» (με απλά «βαφτίσια») οι χώροι της Β' Παθολογικής, της Γ' Παθολογικής και της Πνευμονολογικής Κλινικής. Το λειψό ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του παθολογικού τομέα είναι εξαντλημένο και αποδεκατισμένο.

Σύμφωνα με την καταγγελία, «πολλοί ασθενείς, τόσο Covid όσο και non Covid, ήδη υποθεραπεύονται με πλήρη και αποκλειστική ευθύνη των κυβερνητικών αρμοδίων».

Την ίδια στιγμή, έγγραφο του διοικητή του Νοσοκομείου «Ευαγγελισμός» επιβεβαιώνει το κλείσιμο της Καρδιοχειρουργικής Κλινικής του μεγαλύτερου νοσοκομείου της χώρας προκειμένου να μετατραπεί σε κλινική Covid, ακόμα μια εξέλιξη που επιβεβαιώνει ότι το μόνο σχέδιο «ενίσχυσης» του δημόσιου συστήματος Υγείας από την κυβέρνηση είναι η μετατροπή του σε σύστημα «μίας νόσου», με τραγικές συνέπειες στους υπόλοιπους ασθενείς.

Όποιο περιστατικό χρήζει άμεσης χειρουργικής επέμβασης θα μεταφέρεται στο «Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο». Ως αποτέλεσμα, δεν θα χειρουργούνται πλέον ούτε τα τακτικά ούτε τα επείγοντα περιστατικά.

Υγειονομικοί σημειώνουν ότι η διακομιδή επειγόντων περιστατικών από το ένα νοσοκομείο στο άλλο ελλοχεύει σοβαρούς κινδύνους για την υγεία του ασθενούς γιατί χάνεται πολύτιμος χρόνος. Υπενθυμίζεται ότι το «Ωνάσειο», που είναι Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου επιδοτούμενο από το κράτος, έχει πεπερασμένες δυνατότητες.

Η περίφημη συμβολή του ιδιωτικού τομέα, ο οποίος ακόμα και τώρα είναι ούτως ή άλλως Covid free, παραμένει ζητούμενο, αφού το μόνο που ακούσαμε από τον Β. Κικίλια ήταν η ένταξη του «Ερρίκος Ντυνάν» στο πρόγραμμα εφημεριών του ΕΣΥ και όχι η μετατροπή του σε νοσοκομείο αναφοράς Covid, όπως ζητούσε η αξιωματική αντιπολίτευση (ΑΥΓΗ, 28.2.21).

Όπως τονίζει η ΟΕΝΓΕ (3.3.21), οι όποιες ενέργειες της κυβέρνησης το τελευταίο εικοσαήμερο στην Αττική είναι «εκ των ένδον», σε βάρος της αντιμετώπισης της λοιπής νοσηρότητας (μετατροπή 449 απλών κλινών νοσηλείας non Covid ασθενών σε απλές κλίνες νοσηλείας Covid ασθενών και μετατροπή 90 κλινών non Covid ΜΕΘ σε Covid ΜΕΘ), χωρίς καμία νέα πρόσληψη υγειονομικού προσωπικού.

Για ακόμα μια φορά επιστρατεύεται και ανακυκλώνεται το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό των χειρουργείων στα ΤΕΠ, στις ΜΕΘ και τις πτέρυγες νοσηλείας Covid.

«Ακόμα και τώρα, που το ΕΣΥ έχει χτυπήσει ‘κόκκινο’, η κυβέρνηση αρνείται να προχωρήσει σε επίταξη των ιδιωτικών νοσοκομείων αποδεικνύοντας ότι ούτε έχει την πολιτική βούληση ούτε μπορεί να αντιμετωπίσει το τρίτο κύμα της πανδημίας» σχολιάζει μεταξύ άλλων το Τμήμα Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL