Live τώρα    
12°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
12 °C
8.6°C15.2°C
1 BF 87%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αυξημένες νεφώσεις
11 °C
8.1°C13.2°C
1 BF 65%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
14 °C
11.0°C14.4°C
2 BF 75%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
11 °C
10.8°C13.6°C
2 BF 66%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
6 °C
5.9°C9.6°C
0 BF 100%
ΠΟΕΔΗΝ / Έφθασαν στο όριό τους οι ΜΕΘ στην Αττική - Πληρότητα 100% σε 8 νοσοκομεία
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΠΟΕΔΗΝ / Έφθασαν στο όριό τους οι ΜΕΘ στην Αττική - Πληρότητα 100% σε 8 νοσοκομεία

Μονάδα εντατικής θεραπείας
Eurokinissi

Οριακή και σήμερα η κατάσταση στα νοσοκομεία της Αττικής με δεκάδες εισαγωγές ασθενών από κορωνοϊό, λόγω της έξαρσης του ιού. Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ με πάνω από 150 εισαγωγές κάθε ημέρα στα νοσοκομεία της Αττικής, θα χρειασθούν πάνω από 20 κλίνες ΜΕΘ καθημερινά για να εξυπηρετήσουν τα βαριά περιστατικά. 

«Για να μη γίνουμε Θεσσαλονίκη που χάθηκαν βαριά ασθενείς κατά τα πρώτα 24ωρα χωρίς διαθέσιμη κλίνη ΜΕΘ χρειάζεται επίταξη των ιδιωτικών ΜΕΘ», τονίζει σήμερα η ΠΟΕΔΗΝ επισημαίνοντας ότι «Σισμανόγλειο», «ΚΑΤ», «Αγία Όλγα», «Ελπίς», «Νίμιτς», «Ευαγγελισμός», «Θριάσιο» και «Ασκληπιείο» δεν έχουν σήμερα καμία διαθέσιμη κλίνη MΕΘ για κορωνοϊό.

Την Παρασκευή 5 Μαρτίου αναμένεται να κλείσει η Καρδιοχειρουργική Κλινική του «Ευαγγελισμού», και να μετατραπεί σε κλινική covid. Εάν επιβεβαιωθεί αυτή η μετατροπή, θα πρόκειται για μια ακόμη απόδειξη της εγκληματικής διαχείρισης της πανδημίας που έχει επιβάλει lockdown σε πολύ σοβαρές ιατρικές πράξεις.

«Ακόμη και εάν το ποσοστό μειωθεί λόγω των εμβολιασμών των ηλικιωμένων οι διαθέσιμες ΜΕΘ δεν φθάνουν», δηλώνει ξεκάθαρα ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ και τονίζει πως η λύση αυτή τη στιγμή είναι να προχωρήσει η κυβέρνηση στην επίταξη των κλινών ΜΕΘ στα ιδιωτικά νοσηλευτήρια. 

Όλα αυτά τη στιγμή που η κυβέρνηση –που δεν έχει ενισχύσει ουσιαστικά το σύστημα υγείας εν μέσω πανδημίας– αρνείται πεισματικά να προχωρήσει σε επίταξη των ιδιωτικών νοσοκομείων, ενώ αρκείται στο να μετατρέπει απλές κλίνες σε κλίνες ΜΕΘ, μήπως και αποτρέψει τα χειρότερα. 

Γέμισαν οι ΜΕΘ στην Αττική

Οι ΜΕΘ έχουν γεμίσει στα νοσοκομεία «Σισμανόγλειο», «ΚΑΤ», «Αγ. Όλγα», «Ελπίς», «ΝΙΜΙΤΣ», «Ευαγγελισμός», «Θριάσιο», «Ασκληπιείο». Ενώ στο «Σωτηρία» υπάρχουν 6 κενές κλίνες ΜΕΘ, στο «Γεννηματάς» μόλις 1, στο «Ερυθρός» επίσης 1, στο «Ιπποκράτειο» 7 (δίνονται σήμερα) και στο «Αττικό» 6 κενές. 

Ενώ συνεχίζεται η αναδιάταξη στα νοσοκομεία με το Σισμανόγλειο μετατρέπεται αποκλειστικά σε covid νοσοκομείo και προστίθεται στη δύναμη των νοσηλευτικών ιδρυμάτων «Παμμακάριστος», «Ελπίς» και «Αγία Βαρβάρα» που έχουν ριχθεί στη μάχη με τον ιό.

Το βάρος της νοσηλείας των υπόλοιπων περιστατικών που δεν σχετίζονται με τον ιό θα αναλάβουν το  «NΙΜΤΣ» και το «Ερρίκος Ντυνάν».

Επίσης υπάρχουν σκέψεις για τη μετατροπή του νοσοκομείου «Τζάνειο» στον Πειραιά σε νοσηλευτικό ίδρυμα μόνο για ασθενείς με κορωνοϊό ενώ ένα δεύτερο σενάριο θέλει την παραχώρηση κλινών από το Θριάσιο και το Ασκληπιείο Βούλας.

Σημειώνεται επίσης ότι εδώ και λίγα 24ωρα έχουν σταματήσει οι διακομιδές ασθενών σε νοσοκομεία της Αττικής από νομούς που συνορεύουν με το λεκανοπέδιο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL