Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
18.2°C21.2°C
2 BF 67%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ασθενής ομίχλη
13 °C
11.3°C14.5°C
1 BF 89%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
19 °C
17.7°C22.0°C
6 BF 75%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
26 °C
23.3°C25.8°C
5 BF 29%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
13 °C
12.9°C13.5°C
3 BF 100%
Σεισμός Ελασσόνα - Λάρισα / Ανησυχία από τους συνεχείς μετασεισμούς - Σε σκηνές διανυκτερεύουν οι πολίτες
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Σεισμός Ελασσόνα - Λάρισα / Ανησυχία από τους συνεχείς μετασεισμούς - Σε σκηνές διανυκτερεύουν οι πολίτες

σκηνές σεισμός
EUROKINISSI/ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΤΖΕΚΑΣ

Συνεχίζουν να προκαλούν ανησυχία στη Θεσσαλία οι διαδοχικοί μετασεισμοί, έπειτα από τον ισχυρό σεισμό 6 βαθμών της Κλίμακας Ρίχτερ στις 12:16 το μεσημέρι της Τετάρτης, με επίκεντρο 15 χλμ νότια της Ελασσόνας Λάρισας. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Συγκεκριμένα, λίγα μόλις λεπτά μετά τον κύριο σεισμό καταγράφηκαν τρεις μετασεισμοί (4,6 Ρίχτερ στις 12:19, 4 Ρίχτερ στις 12:26 και 4,9 Ρίχτερ στις 12:34). Επίσης η μετασεισμική ακολουθία συνεχίστηκε με δονήσεις άνω των 4 Ρίχτερ ως εξής:

  • 13:12: 4,2 R / 14 χλμ νότια της Ελασσόνας
  • 13:19: 4 R / 17 χλμ νότια της Ελασσόνας
  • 13:35: 4,8 R / 17 χλμ νότια της Ελασσόνας
  • 13:45: 5,1 R / 16 χλμ δυτικά-βορειοδυτικά της Λάρισας
  • 13:49: 4,6 R / 12 χλμ βόρεια-δυτικά της Λάρισας.

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, τέσσερις γέφυρες στην περιοχή ελέγχθηκαν και είναι ασφαλείς. Αύριο, κλιμάκια μηχανικών θα κάνουν ελέγχους σε σπίτια για τον χαρακτηρισμό τους ως κατοικήσιμα ή όχι.

Επίσης την Πέμπτη, κλειστές θα παραμείνουν όλες οι εκπαιδευτικές δομές και οι βρεφονηπιακοί σταθμοί του ΟΑΕΔ σε Λάρισα, Τρίκαλα και Καρδίτσα.

Στο μεταξύ, μικρές χαρακτηρίζονται, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, οι ζημιές από τον σεισμό των 6 Ρίχτερ που έπληξε μεταξύ άλλων περιοχών, και τη Λάρισα.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Λαρισαίων, Απόστολο Καλογιάννη, οι ζημιές που έχουν αναφερθεί στην πόλη περιορίζονται σε υψηλές καμινάδες και ρωγμές κυρίως σε τοίχους παλαιών κτιρίων.

Ωστόσο όπως δήλωσε ο ίδιος στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο, υπάρχει το ζήτημα όσων φοβούνται να εισέλθουν στα σπίτια τους. Για αυτούς, όπως δήλωσε ο κ. Καλογιάννης θα υπάρξει μέριμνα για στεγασθούν σε σκηνές.

Σκηνές αναμένεται να στηθούν από την Πολιτική Προστασία στα χωριά Δαμάσι, Μεσοχώρι, Αμούρι και Βλαχογιάννι που έχουν πληγεί από τον σεισμό. Επίσης θα διανεμηθούν και υπνόσακοι, εμφιαλωμένο νερό για τις πρώτες ανάγκες.

Παράλληλα, έχει ενεργοποιηθεί ο Στρατός, εφαρμόζοντας το σχέδιο «Δευκαλίων», με δυνάμεις να οργανώνουν καταυλισμούς με σκηνές και παροχή φαγητού και Πρώτων Βοηθειών.

σκηνές στρατός σεισμός
EUROKINISSI/ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΤΖΕΚΑΣ

 

σκηνές σεισμός στρατός
EUROKINISSI/ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΤΖΕΚΑΣ
σεισμός σκηνές
EUROKINISSI/ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΤΖΕΚΑΣ
σεισμός ηλικιωμένοι
EUROKINISSI/ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΤΖΕΚΑΣ
σκηνή σεισμός
EUROKINISSI/ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΤΖΕΚΑΣ

 

σκηνές σεισμός
EUROKINISSI/ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΤΖΕΚΑΣ

Σκηνές στέλνονται και στο Γηροκομείο Λάρισας όπου οι ηλικιωμένοι βρίσκονται στον προαύλιο χώρο για λόγους ασφαλείας.

Στις περιοχές που «χτύπησε» ο σεισμός αναμένεται να σταλούν κλιμάκια μηχανικών του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών για να ελέγξουν κτίρια, δρόμους και γέφυρες.

Την ίδια ώρα, δεκάδες είναι τα αιτήματα πολιτών για να τους επιτραπεί είτε η μετακίνηση σε εξοχικά σπίτια εντός και εκτός νομού είτε η μετακίνησή σε φιλικά - συγγενικά σπίτια.

Παράλληλα, στα Τρίκαλα, 300 κάτοικοι του Δαμασίου φιλοξενούνται σε ξενοδοχεία της πόλης από το βράδυ της Τετάρτης, καθώς τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν, δεν επιτρέπουν την παραμονή στους στα σπίτια τους.

Τρίκαλα
ΔΗΜΟΣ ΤΡΙΚΚΑΙΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL