Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
14.2°C18.1°C
1 BF 67%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
15 °C
11.6°C16.2°C
1 BF 53%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
16 °C
13.7°C16.0°C
2 BF 66%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
13.6°C14.9°C
2 BF 74%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
13 °C
13.4°C13.5°C
1 BF 64%
Κορωνοϊός / Σε πανικό η κυβέρνηση - Εκκενώνουν νοσοκομεία, ψάχνουν ΜΕΘ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Κορωνοϊός / Σε πανικό η κυβέρνηση - Εκκενώνουν νοσοκομεία, ψάχνουν ΜΕΘ

ΜΕΘ

Στο μη περαιτέρω έχει φθάσει η κατάσταση στα νοσοκομεία της Αττικής. Η λέξη «ασφυξία» είναι λίγη για να περιγράψει την κατάσταση, ενώ η κυβέρνηση, που έχει χάσει τον έλεγχο της πανδημίας, πανικόβλητη προχωρά σε σπασμωδικές κινήσεις ανακοινώνοντας το απόγευμα, κατόπιν εορτής, μέτρα για τη δήθεν ενίσχυση του ΕΣΥ.

Με τις ΜΕΘ για ασθενείς με κορωνοϊό, αλλά και τις απλές κλίνες να έχουν σχεδόν γεμίσει σε όλα τα νοσοκομεία της Αττικής, η κυβέρνηση ετοιμάζεται να βαφτίσει τα πάντα ΜΕΘ, χωρίς πρόσληψη του απαραίτητου εξειδικευμένου προσωπικού και να μετατρέψει και άλλα δημόσια νοσοκομεία αποκλειστικά σε νοσοκομεία Covid μεταφέροντας τους ασθενείς τους σε άλλες κλινικές. 

Έτσι, σύμφωνα με πληροφορίες, και το Σισμανόγλειο της 1ης ΥΠΕ αλλά και το Τζάνειο στον Πειραιά της 2ης ΥΠΕ – μετά το Ελπίς, το Παμμακάριστος και το Αγία Βαρβάρα – θα νοσηλεύουν στο εξής αποκλειστικά ασθενείς με κορωνοϊό. Από την άλλη πλευρά, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι στο πλαίσιο της «αναδιάταξης» το NΙΜΙΤΣ και το Ερρίκος Ντυνάν θα κληθούν να σηκώσουν το βάρος της νοσηλείας των περιστατικών, που δεν σχετίζονται με τον κορωνοϊό.

Όμως δεν είναι μόνο το Σισμανόγλειο και το Τζάνειο που θα αδειάσουν από ασθενείς με άλλα νοσήματα. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, σχεδιάζεται διακομιδή ασθενών με άλλα προβλήματα υγείας στο ΝΙΜΙΤΣ και από τα νοσοκομεία Ερυθρός Σταυρός, Ιπποκράτειο, Γεννηματάς, Ευαγγελισμός, υπό τον συντονισμό της Ομάδας Διαχείρισης Κρίσεων του ΕΚΑΒ. Όπως προβλέπεται, οι ασθενείς πριν μεταφερθούν στο ΝΙΜΙΤΣ θα υποβάλλονται σε μοριακό έλεγχο για κορωνοϊό, προκειμένου το νοσοκομείο να παραμείνει Covid-free.

Παράλληλα, συνεργασίες με τον ιδιωτικό τομέα, αλλά όχι επίταξη, προανήγγειλε ο Βασίλης Κικίλιας. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ιδιωτικές κλινικές της Αττικής θα δέχονται κάποια παθολογικά περιστατικά από το ΕΣΥ που χρειάζονται νοσηλεία, όπως είχε γίνει στη Θεσσαλονίκη τον Νοέμβριο. 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL