Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αυξημένες νεφώσεις
18 °C
15.1°C19.3°C
2 BF 52%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αυξημένες νεφώσεις
16 °C
14.0°C18.0°C
1 BF 65%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
14 °C
12.0°C13.8°C
3 BF 79%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
15 °C
14.8°C16.6°C
2 BF 70%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
11 °C
10.9°C13.4°C
0 BF 82%
Νοσοκομεία / Μνήμες του 2012 στην υγεία – Στα κοινωνικά ιατρεία καταφεύγουν οι πολίτες
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Νοσοκομεία / Μνήμες του 2012 στην υγεία – Στα κοινωνικά ιατρεία καταφεύγουν οι πολίτες

Κοινωνικό ιατρείο Ελληνικό
EUROKINISSI

Μνήμες από το 2012 φέρνει η κατάσταση στην Υγεία σύμφωνα με τον γιατρό και συντονιστή του Μητροπολιτικού Κοινωνικού Ιατρείου Ελληνικού, Γεώργιο Βήχα, αναφορικά με τις επιλογές της κυβέρνησης στη δημόσια υγεία, εν μέσω πανδημίας και με το ΕΣΥ να βρίσκεται στα όριά του.

Ο ίδιος με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook, τονίζει ότι έχουν αυξηθεί οι ασθενείς οι οποίοι απευθύνονται στο Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού καθώς η κυβέρνηση έχει μετατρέψει «σχεδόν όλες τις πρωτοβάθμιες δομές σε εμβολιαστικά κέντρα καταργώντας ή στην καλύτερη περίπτωση υπολειτουργώντας τα τακτικά ιατρεία και τα νοσοκομεία σχεδόν αποκλειστικά ως κέντρα αναφοράς Covid, οι ασθενείς με χρόνια η μη νοσήματα μένουν κυριολεκτικά χωρίς ιατρική κάλυψη».

Παράλληλα, ο κ. Βήχας προειδοποιεί για αύξηση της νοσηρότητας και της θνησιμότητας στον γενικό πληθυσμό, συνυπολογίζοντας την αναστολή της λειτουργίας των τακτικών χειρουργείων και «τις πολλαπλές συνέπειες από την COVID και την post COVID περίοδο».

Αναλυτικά η ανάρτηση του κ. Βήχα:

Τις τελευταίες ημέρες όλο και περισσότεροι ασθενείς τηλεφωνούν στο Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού ζητώντας γιατρό για να εξετασθούν. Όχι μόνο ασθενείς από τα προηγούμενα χρόνια αλλά και νέοι. Ο λόγος; Δεν βρίσκουν γιατρούς στις δημόσιες δομές υγείας. Έχοντας μετατρέψει η κυβέρνηση σχεδόν όλες τις πρωτοβάθμιες δομές σε εμβολιαστικά κέντρα καταργώντας ή στην καλύτερη περίπτωση υπολειτουργώντας τα τακτικά ιατρεία και τα νοσοκομεία σχεδόν αποκλειστικά ως κέντρα αναφοράς Covid, οι ασθενείς με χρόνια η μη νοσήματα μένουν κυριολεκτικά χωρίς ιατρική κάλυψη.

Εάν συνυπολογίσουμε και την αναστολή της λειτουργίας των τακτικών χειρουργείων τότε έχουμε σχεδόν ολοκληρωμένη την εικόνα της υγειονομικής βόμβας που θα προκαλέσει αύξηση της νοσηρότητας αλλά δυστυχώς και της θνησιμότητας στον γενικό πληθυσμό.

Απόλυτα ολοκληρωμένη θα έχουμε αυτή την εικόνα εάν προσθέσουμε και τις πολλαπλές συνέπειες από την COVID και την post COVID περίοδο.

Η συζήτηση με την εθελόντρια που απαντά στις κλήσεις αυτών των ασθενών μου έφερε στην επιφάνεια μνήμες του 2012 και την απεγνωσμένη προσπάθεια των ανασφάλιστων ασθενών να βρουν γιατρό και φάρμακα.

Με την διαφορά πως τώρα το 2021 αυτό αφορά τόσο τους ασφαλισμένους όσο και τους ανασφάλιστους.

https://www.facebook.com/dr.vichas/posts/3866042260149920?__cft__[0]=AZV0TrDFyz82U66VtvmtfuUhN4it01qthTHEOZWn9EepZFwfPbAOrFASvjQcxzzH8mwPafoNWucVm0c7mCYnvnu9j0hJEi8CP6S1GaJGeyGrkfrmBKEwE36iIGTBTM3aVHs&__tn__=%2CO%2CP-R

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL