Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
18.2°C21.3°C
3 BF 50%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
18.8°C21.3°C
4 BF 41%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
18.8°C19.9°C
3 BF 54%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
17.5°C19.3°C
3 BF 64%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.5°C19.9°C
3 BF 34%
Κορωνοϊός / Το φρακάρισμα στον «Ευαγγελισμό» δεν κρύβεται με δημιουργική λογιστική
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Κορωνοϊός / Το φρακάρισμα στον «Ευαγγελισμό» δεν κρύβεται με δημιουργική λογιστική

ΜΕΘ

«Ανοίγουν σήμερα (σ.σ.: χθες) 12 νέες κλίνες ΜΕΘ - Covid στον 'Ευαγγελισμό'»: πιθανότατα με αυτόν τον καθησυχαστικό τίτλο (ή ίσως με πιο διθυραμβικό) η είδηση πέρασε από το timeline σας. Ωραία, θα σκεφτήκατε, τουλάχιστον υπάρχει ένας έκτακτος σχεδιασμός, δεδομένου ότι η πληρότητα σε ΜΕΘ για κορωνοϊό στα νοσοκομεία της Αττικής είναι κοντά στο 90%.

Πρόκειται, ωστόσο, για δημιουργική λογιστική, προκειμένου να μπαλωθούν όπως - όπως οι τρύπες, με μετατροπή υπαρχουσών κλινών σε κλίνες Covid, με το προσωπικό να έχει μετατραπεί σε ελβετικό σουγιά,που τη μία ημέρα υποδέχεται ασθενείς με κορωνοϊό στα Επείγοντα Περιστατικά του «Ευαγγελισμού» και την άλλη εμβολιάζει ηλικιωμένους.

Τα κενά, βέβαια, μπορεί να αποβούν μοιραία, καθώς ασθενείς παραμένουν για πολλές ώρες, πάνω από 8 (μπορεί και 12), σε απλές κλίνες Covid του Ευαγγελισμού, περιμένοντας να αδειάσει κάποιο κρεβάτι ΜΕΘ. «Την Κυριακή έχασε τη ζωή του χειρουργημένος ασθενής ο οποίος νόσησε από κορωνοϊό και περίμενε πάνω από 8 ώρες να βρει κρεβάτι σε ΜΕΘ» αναφέρει στην ΑΥΓΗ η αντιπρόεδρος του σωματείου των εργαζομένων στο μεγαλύτερο νοσοκομείο της χώρας Φωτεινή Καρυστινάκη.

Η ίδια συμμετείχε στην παράσταση διαμαρτυρίας το πρωί της Δευτέρας 1.3, ημέρα που ο «Ευαγγελισμός» μπήκε σε γενική εφημερία με ρεκόρ νοσηλευόμενων ασθενών. «Τα 12 νέα κρεβάτια ΜΕΘ - Covid που προαναφέραμε προέρχονται από τη γενική ΜΕΘ, δηλαδή 940 ασθενείς με άλλα νοσήματα θα τα στερηθούν» εξηγεί η Φ. Καρυστινάκη σημειώνοντας ότι τα κρεβάτια αυτά είναι «μεσοτοιχία» με τα «καθαρά» κρεβάτια της Γενικής ΜΕΘ και το προσωπικό εναλλάσσεται από τη μία ΜΕΘ στην άλλη.

Νευροχειρουργικά, χειρουργικά και αιματολογικά περιστατικά που χρειάζονται ΜΕΘ κατευθύνονται στον ιδιωτικό τομέα, «όπου όμως πολλές φορές δεν μπορούν να έχουν την απαραίτητη φροντίδα, καθώς εκεί έχουν εξασφαλισμένη μόνο την αναπνευστική κάλυψη. Αν προκύψει κάποια άλλη επιπλοκή, μπορεί να μην υπάρχουν οι απαραίτητες προδιαγραφές» εξηγεί η Φ. Καρυστινάκη.

Ενώ υπήρχε η δυνατότητα να ανακαινιστεί το περασμένο καλοκαίρι η (άδεια τότε) Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας (με 22 νέα κρεβάτια), τα έργα «σέρνονται» μέχρι σήμερα, με αποτέλεσμα να είναι διαθέσιμα μόλις 6 κρεβάτια και στη μέση της πτέρυγας να υπάρχουν ακόμα γυψοσανίδες, ενώ στη μισή πτέρυγα νοσηλεύονται ασθενείς θετικοί στον κορωνοϊό...

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL