Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
18.2°C22.0°C
1 BF 47%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
18 °C
14.7°C21.2°C
2 BF 57%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
16.0°C19.4°C
2 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
18.8°C21.5°C
1 BF 61%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
14.9°C18.4°C
2 BF 63%
Δημήτρης Κουφοντίνας / Η κυβέρνηση τον οδηγεί στον θάνατο
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Δημήτρης Κουφοντίνας / Η κυβέρνηση τον οδηγεί στον θάνατο

Ο Δημήτρης Κουφοντίνας
(EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)

Σε οριακή κατάσταση βρίσκεται η υγεία του Δημήτρη Κουφοντίνα καθώς έχει επιδεινωθεί σοβαρά από τις 52 ημέρες απεργίας πείνας και 7 ημέρες απεργίας δίψας. Η κυβέρνηση επιμένει στην εκδικητική ακαμψία με αποτέλεσμα ο απεργός πείνας να οδηγείται στον θάνατο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Με ανακοίνωση που εκδόθηκε αργά το βράδυ του Σαββάτου, το πρωθυπουργικό γραφείο ουσιαστικά έβαλε τη σφραγίδα του στη θανατική ποινή του Δημήτρη Κουφοντίνα. «Δεν είναι δυνατόν να επιλέξει εκείνος τη φυλακή κράτησης του υπό την απειλή της αυτοχειρίας» ανέφερε το Μέγαρο Μαξίμου στον απόηχο των μαζικών διαδηλώσεων συμπαράστασης.

Το Μαξίμου με την προκλητική της ανακοίνωσε απάντησε στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος απηύθυνε έκκληση στην κυβέρνηση για να μην κοπεί το νήμα της ζωής του Δημήτρη Κουφοντίνα. «Η ανθρώπινη ζωή σε ένα κράτος δικαίου αποτελεί ύψιστο αγαθό. Ακόμα και όταν πρόκειται για καταδικασμένους επειδή δεν τη σεβάστηκαν. Η Δημοκρατία, άλλωστε, είναι ισχυρή όταν έχει νόμους που ισχύουν για όλους και δεν εκδικείται» επισήμανε ο Αλέξης Τσίπρας.

https://www.facebook.com/tsiprasalexis/posts/10159276037728054

«Ο Δημήτρης Κουφοντίνας ζητά να εφαρμοστεί ο νόμος της ΝΔ»

«Ο Δημήτρης Κουφοντίνας δεν ζητάει να διαλέξει φυλακή. Ζητάει να εφαρμοστεί ο νόμος (της ίδιας της ΝΔ μάλιστα), που ο νόμος αυτός ορίζει ότι πρέπει να επιστρέψει στον Κορυδαλλό» αναφέρει ο γιος του απεργού πείνας, Έκτορας Κουφοντίνας.

«Για να μην μείνει όμως αναπάντητο ούτε αυτό το τελευταίο "επιχείρημα", που προβάλλεται πολύ, εγώ θέλω να ρωτήσω ανοιχτά και δημόσια το εξής:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Δημήτρης Κουφοντίνας δεν ζητάει να διαλέξει φυλακή. Ζητάει τη φυλακή που όρισε ο νόμος γι' αυτόν. Ακόμη και αν το ζήταγε όμως, αυτό θα ήταν τόσο τρομερό; Κι επειδή έχει δίκιο να το ζητάει, προκειμένου να μην ικανοποιηθεί θα πρέπει να πεθάνει;

Αυτοί που παριστάνουν ότι καταδικάζουν τη βία και που λένε ότι νοιάζονται για την ανθρώπινη ζωή, πιστεύουν ότι κάποιος είναι προτιμότερο να πεθάνει παρά να ζητήσει να πάει σε άλλη φυλακή;

Τόσο μεγάλη αξία δίνουν στη ζωή τελικά; Τελικά "η ζωή είναι το ύψιστο αγαθό, εκτός αν κάποιος ζητά μια απλή μεταγωγή οπότε τότε πρέπει να πεθάνει";

Που δεν ζητάει καν αυτό. Ζητάει να εφαρμοστεί ο νόμος» καταλήγει ο Έκτορας Κουφοντίνας.

https://www.facebook.com/official.koufontinas/posts/193549845878190?__cft__[0]=AZUTtuXoZNeUNfM-NGNuzIo7VjGSk626j9yrihRMWY0gQL_j29ZcD9Q9bebVXTnaPUVGvwjPNWCCbuM5Pg-Qg2mHDYA-d9Q1puT47YWdFI_GeC3mJdvoft0NYI6CLR7jKu4&__tn__=%2CO%2CP-R

Πάνος Σκουρλέτης: Η κυβέρνηση επιλέγει την εκδίκηση έναντι της αξίας της ζωής

Θλιβερή χαρακτήρισε την τελευταία ανακοίνωση της κυβέρνησης, που στράφηκε εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τη θέση του απέναντι στην απεργία πείνας του Δημήτρη Κουφοντίνα, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Πάνος Σκουρλέτης τονίζοντας ότι επιλέγει μια Δημοκρατία τύπου Ερντογάν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Είναι μια θλιβερή ανακοίνωση εκ μέρους της ελληνικής κυβέρνησης. Δεν τιμά τη σημερινή Δημοκρατία στην Ελλάδα. Η κυβέρνηση επιλέγει την εκδίκηση έναντι της ζωής. Η κυβέρνηση επιλέγει να υπονομεύσει το κράτος δικαίου, έναντι της ευνομούμενης και λειτουργούσας δημοκρατικής Πολιτείας. Η κυβέρνηση δεν εφαρμόζει τον ίδιο της τον νόμο, που πρόσφατα ψήφισε» σημείωσε μιλώντας στο Mega και συμπλήρωσε:

«Μια διάταξη, που ενδεχομένως να ήταν φωτογραφική για τον κ. Κουφοντίνα. Από τη στιγμή που καταργήθηκε η δυνατότητα έκτιση της ποινής του στις αγροτικές φυλακές, ο νόμος λέει ότι πρέπει να επιστρέψει στις φυλακές που ήταν πριν, δηλαδή στον Κορυδαλλό. Αυτό είναι ρύθμιση της κυβέρνησης και δεν το κάνει. Διότι επιλέγει να στείλει κάποια ακατανόητα σήματα, τα οποία είναι σε βάρος της μεταπολιτευτικής Δημοκρατίας. Ε, όχι. Δεν πρέπει να γράψουμε μια “μαύρη σελίδα”, χάριν εμμονών, χάριν εκείνου του τμήματος της κυβέρνησης που προσπαθεί να απευθυνθεί σε ένα ακροδεξιό, συντηρητικό κομμάτι της κοινωνίας. Εμείς επιλέγουμε, όχι να υπερασπιστούμε αυτά τα οποία έκανε ο κ. Κουφοντίνας -ο κ. Κουφοντίνας δικάστηκε και καταδικάστηκε για τις εγκληματικές του πράξεις- επιλέγουμε να υπερασπιστούμε το κράτος δικαίου, τη Δημοκρατία, την αξία της ζωής που είναι πάνω απ’ όλα».

«Η κυβέρνηση επιλέγει έναν ρόλο σαν αυτόν της Θάτσερ που, κάτω από άλλες συνθήκες, είχε συνδέσει το όνομά της με μια αντίστοιχη απεργία πείνας, του ΜπόμπιΣ αντς, και του Ερντογάν από την άλλη, για να μιλήσω με πιο σύγχρονους όρους. Η Δημοκρατία του Ερντογάν δεν μπορεί να είναι πρότυπο για μας».

ΚΚΕ: Επίδειξη κρατικής πυγμής και άλλοθι καταστολής

«Οι πράξεις του Κουφοντίνα έχουν κριθεί πολιτικά, ηθικά και νομικά με την καταδίκη του. Σήμερα όμως δεν κρίνεται αυτό, αλλά το δικαίωμα ενός κρατούμενου στη δίκαιη κι αξιοπρεπή μεταχείριση, το οποίο θυσιάζεται στο βωμό των επιλογών της κυβέρνησης που κάνει επίδειξη κρατικής πυγμής κι αναζητά άλλοθι καταστολής με τελικό αποδέκτη το λαό» σημειώνει το ΚΚΕ και προσθέτει:

«Δεν πρόκειται να επικαλεστούμε το «κράτος δικαίου», γιατί ξέρουμε ότι κάτι τέτοιο δεν υφίσταται στο πλαίσιο της δικτατορίας του κεφαλαίου. Μόνη απάντηση απέναντι στο αντιδραστικό νομοθετικό οπλοστάσιο, τους τρομονόμους και την καταστολή των κυβερνήσεων και της ΕΕ, είναι η οργανωμένη εργατική-λαϊκή πάλη».

ΜέΡΑ25: Προμελετημένος φόνο εν ψυχρώ

«Διχόνοια και αποπροσανατολισμός της κοινής γνώμης: Ο ασυγχώρητος στρατηγικός στόχος του Κ. Μητσοτάκη να διαιρέσει τους πολίτες μεταξύ υποστηρικτών και αντιπάλων του Κουφοντίνα, με το κράτος δικαίου να μένει ανυποστήρικτο, καχεκτικό, εξευτελισμένο» αναφέρει ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Η κοινωνία εξάντλησε τα επιχειρήματα και την  απαίτησή της για Κράτος Δικαίου. Το διακύβευμα δεν ήταν οι προϋποθέσεις μετάταξης ενός κρατουμένου αλλά η ίδια η ποιότητα της Δημοκρατίας και η βασική αξία της ανθρώπινης ζωής. Η κυνική Κυβέρνηση δεν ακούει τίποτα, γιατί κυριαρχείται από το δικό της αυταρχικό σύνδρομο και την απόφαση για εκδίκηση. Διαπράττει έναν προμελετημένο φόνο εν ψυχρώ» τονίζει ο συντονιστής της Κεντρικής Επιτροπής του ΜέΡΑ25, Κώστας Μπιτσάνης.

«Μην ελπίζετε σε συνενόχους, συνεργούς, ή συνηγόρους. Είστε μόνοι σας σ’ αυτό το έγκλημα κατά του Κράτους Δικαίου και του Πολιτισμού. Η Δημοκρατία πρέπει να έχει λευκό ποινικό μητρώο κ. Μητσοτάκη αλλιώς δεν υπάρχει» υπογραμμίζει.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL