Live τώρα    
16°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
13.4°C16.8°C
2 BF 63%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
13 °C
11.2°C14.0°C
1 BF 72%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
11.5°C13.8°C
2 BF 72%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
12.2°C15.2°C
2 BF 74%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
10 °C
10.2°C10.2°C
1 BF 74%
Δημήτρης Κουφοντίνας / Ζήτησε από την οικογένειά του να μην αποδεκτεί ανάνηψη αν χάσει τις αισθήσεις του
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Δημήτρης Κουφοντίνας / Ζήτησε από την οικογένειά του να μην αποδεκτεί ανάνηψη αν χάσει τις αισθήσεις του

Ο Δημήτρης Κουφοντίνας
(ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΣΑΪΤΑΣ)

Σε οριακό σημείο είναι η ζωή του Δημήτρη Κουφοντίνα ο οποίος βρίσκεται σε απεργία πείνας εδώ και σχεδόν 50 ημέρες.

Σήμερα, Παρασκευή, επιτράπηκε επισκεπτήριο στην οικογένεια του απεργού πείνας και δίψας. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, ο Δημήτρης Κουφοντίνας, δήλωσε στους δικούς του ότι δεν θέλει να γίνει ανάνηψη αν χάσει την επικοινωνία με το περιβάλλον και θέλει να τους δεσμεύσει να μην την αποδεχτούν.  

Ήδη ο απεργός διέκοψε την αντιβίωση που του χορηγείτο, που ήταν και η μοναδική πρόσληψη υγρού που ελάμβανε τις τελευταίες μέρες.

Υπενθυμίζεται ότι τις τελευταίες ημέρες έχει υπάρξει ένα μαζικό κίνημα με εκκλήσεις πολιτών, δικηγόρων, κομμάτων, οργανώσεων εντός και εκτός Ελλάδας, προκειμένου ο Δημήτρης Κουφοντίνας να μην γίνει ο πρώτος νεκρός απεργός πείνας στην Ελλάδα. Παρόλα αυτά, η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη συνεχίζει να κωφεύει.

Συγκέντρωση αλληλεγγύης το Σάββατο

Αριστερές Οργανώσεις και Συλλογικότητες καλούν σε συγκέντρωση Αλληλεγγύης το Σάββατο το πρωί στις 12 στο Σύνταγμα με κεντρικό σύνθημα «Να μην επιτρέψουμε νεκρό απεργό πείνας»

Υπενθυμίζεται ότι το μεσημέρι του Σαββάτου καλούν επίσης σε συγκέντρωση στο Σύνταγμα πρωτοβουλία 1000+ δικηγόρων και νομικών, που προειδοποιούν ότι «οι ώρες που διανύουμε είναι οι τελευταίες, πριν η Ελλάδα καταταχτεί στις χώρες όπου πεθαίνουν κρατούμενοι απεργοί πείνας».

Με τη ζωή του Δημήτρη Κουφοντίνα, κρέμεται πλέον από μια κλωστή, διεκδικώντας αυτονόητα δικαιώματα, τα οποία η κυβέρνηση Μητσοτάκη αρνείται, καταστρατηγώντας τις διατάξεις ακόμα και του εκδικητικού νόμου τον οποίο η ίδια ψήφισε, σημειώνουν οι Οργανώσεις σημειώνοντας ότι αυτή η εγκληματική κυβέρνηση του το αρνείται με απόλυτη εκδικητική μανία, αποδεικνύοντας ότι θέλει τον θάνατό του.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση τους, «η κυβέρνηση θέλει να υπάρξει νεκρός απεργός πείνας για πρώτη φορά μετά την εποχή Θάτσερ. Μια τέτοια εξέλιξη θα αποτελέσει ανεπανόρθωτο πλήγμα για τις δημοκρατικές ελευθερίες και τα ανθρώπινα δικαιώματα στη χώρα μας. Δεν είναι τυχαίο ότι έρχεται σε συνέχεια μιας υπεραντιδραστικής πολιτικής της κυβέρνησης κατά την περίοδο της πανδημίας, που περιορίζει δραστικά δημοκρατικά δικαιώματα και ελευθερίες, μέσα από ένα πλέγμα ακραίας καταστολής απέναντι σε φοιτητές, εργαζόμενους, πρόσφυγες και μετανάστες, οποιονδήποτε πολίτη»

Όπως σημειώνουν στο κάλεσμα τους, «Καλούμε και απαιτούμε όλες οι δυνάμεις που αναφέρονται στο κίνημα, στις δημοκρατικές ελευθερίες και στα συνταγματικά δικαιώματα, στους αγώνες των εργαζομένων και της νεολαίας, να κινητοποιηθούμε άμεσα και έμπρακτα. Με ψηφίσματα και αποφάσεις που θα δυναμώσουν τη φωνή των δικηγόρων, γιατρών, καλλιτεχνών κ.λπ. που ήδη έχουν εκφράσει την αλληλεγγύη τους και ζητάνε την ικανοποίηση του δίκαιου-στοιχειώδους αιτήματός του Δ. Κουφοντίνα»

«Να μην επιτρέψουμε την επαναφορά της θανατικής ποινής στην πράξη» καταλήγει η ανακοίνωση.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL