Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
14.5°C17.4°C
3 BF 56%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
11.3°C15.6°C
3 BF 68%
ΠΑΤΡΑ
Σποραδικές νεφώσεις
14 °C
12.0°C14.4°C
3 BF 69%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
16 °C
14.4°C16.8°C
3 BF 65%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
11 °C
11.0°C11.0°C
1 BF 72%
Δημήτρης Κουφοντίνας / Μπαράζ κινητοποιήσεων αλληλεγγύης στην απεργία πείνας
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Δημήτρης Κουφοντίνας / Μπαράζ κινητοποιήσεων αλληλεγγύης στην απεργία πείνας

ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΜΑΤ ΠΡΟΣΑΓΩΓΗ ΧΕΙΡΟΠΕΔΕΣ ΚΟΥΦΟΝΤΙΝΑΣ
Η ΕΛΑΣ έχει προχωρήσει σε σειρά προσαγωγών και συλλήψεων στις κινητοποιήσεις αλληλεγγύης για τον Δ. Κουφοντίνα - Στιγμιότυπο από μία εξ αυτών την Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου - EUROKINISSI/ ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ

Κλιμακώνεται το κύμα κινητοποιήσεων αλληλεγγύης στον Δημήτρη Κουφοντίνα, την ώρα που σύμφωνα με τον γιατρό του που τον επισκέφτηκε την Πέμπτη, κινδυνεύει να χάσει τη ζωή του τα επόμενα δύο 24ωρα.

Στις 18.00 στα Προπύλαια είναι προγραμματισμένη η μεγαλύτερη από τις κινητοποιήσεις της Παρασκευής, από την «Συνέλευση Αλληλεγγύης στον απεργό πείνας Δ. Κουφοντίνα». Η συγκέντρωση και πορεία στο κέντρο της Αθήνας για τον απεργό πείνας φυλακισμένο Δημήτρη Κουφοντίνα, γίνεται με αίτημα την άμεση υλοποίηση του αιτήματός του να εφαρμοστεί ο νόμος 4760/2020 που ψήφισε η κυβέρνηση Μητσοτάκη πέρυσι και επιβάλλει την επιστροφή του στις φυλακές Κορυδαλλού. Μέχρι σήμερα, η στάση της κυβέρνησης περιγράφεται ουσιαστικά με την δήλωση Βορίδη ως άλλου «Πόντιου Πιλάτου» ότι «δεν τον υποχρέωσε κανείς σε απεργία πείνας».

Και πάλι ανακοινώθηκε από νωρίς ότι ο σταθμός του Μετρό «Πανεπιστήμιο» θα παραμείνει κλειστός για το κοινό από τις 16.30, με απόφαση της Ελληνικής Αστυνομίας. Οι συρμοί θα διέρχονται χωρίς στάση, μέχρι να επιτραπεί ξανά η λειτουργία του σταθμού. Εκτιμάται ωστόσο ότι η συνήθης πρακτική για τον περιορισμό της συμμετοχής πολιτών σε κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας δεν θα αποτρέψει την μαζική συμμετοχή.

Τον «χορό» των κινητοποιήσεων ανοίγει η Πάτρα νωρίς το μεσημέρι της Παρασκευής. Το κάλεσμα της «Ανοιχτής Συνέλευσης Αλληλεγγύης Στον Απεργό Πείνας Δ. Κουφοντίνα» είναι για τις 12.30 στην Πλατεία Γεωργίου.

Νωρίς το απόγευμα, αντίστοιχη κινητοποίηση οργανώνει η «Ανοιχτή Συνέλευση Ενάντια στην Κοινωνική Συναίνεση» στα Ιωάννινα και στο χώρο μπροστά από το κτίριο της Περιφέρειας Ηπείρου (την πρώην Νομαρχία, στην πλατεία Πύρρου). Το σχετικό κάλεσμα είναι για τις 17.00.

Συγκέντρωση και πορεία για τον Δ. Κουφοντίνα είναι προγραμματισμένη και στον Βόλο από την «Συνέλευση αλληλεγγύης στον Δ. Κουφοντίνα», στις 18.30 στην πλατεία Αγίου Νικολάου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL