Live τώρα    
22°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
22 °C
21.1°C23.5°C
3 BF 53%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
16 °C
14.3°C17.5°C
3 BF 71%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
16 °C
16.0°C17.0°C
6 BF 80%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
20.4°C21.8°C
3 BF 62%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
17.3°C19.9°C
2 BF 45%
Υπόθεση Λιγνάδη / Παιχνίδι εντυπώσεων από Κούγια για να τρομάξει τα θύματα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Υπόθεση Λιγνάδη / Παιχνίδι εντυπώσεων από Κούγια για να τρομάξει τα θύματα

ΚΟΥΓΙΑΣ

Με βασικό αίτημα την ακύρωση όλης της διαδικασίας, η οποία οδήγησε στην έκδοση εντάλματος σύλληψης του πρώην καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου Δημήτρη Λιγνάδη, παρουσιάστηκε ο νέος συνήγορός του Αλέξης Κούγιας ενώπιον ανακριτή και εισαγγελέα χθες το πρωί στα δικαστήρια.

Ο Κούγιας, ο οποίος ζήτησε και πήρε παράταση μίας ημέρας για την απολογία του πελάτη του προκειμένου «να ενημερωθεί για την υπόθεση», ισχυρίζεται ότι δεν είναι σύννομη η άσκηση ποινικής δίωξης και η έκδοση εντάλματος σύλληψης του Λιγνάδη, εφόσον δεν είχε νωρίτερα κληθεί να καταθέσει την άποψή του ως ύποπτος στην υπόθεση.

Σύμφωνα με τους ίδιους ισχυρισμούς, σχετική έκδοση είναι δυνατή μόνο όταν ο ύποπτος υπάγεται στη διαδικασία του Αυτοφώρου ή θεωρείται επίσης και ύποπτος φυγής, κάτι που στην περίπτωση του Λιγνάδη δεν ισχύει επειδή είναι «κάτοικος γνωστής διεύθυνσης», την οποία «αυτοβούλως επιβεβαίωσε στις αρχές».

Ωστόσο, όπως βεβαίωναν νομικοί κύκλοι, ο ισχυρισμός αυτός δεν είναι βάσιμος, καθώς η ίδια δυνατότητα ισχύει και όταν θεωρηθεί ότι ο ύποπτος σχεδιάζει την τέλεση νέων εγκλημάτων, κάτι που πιθανολογείται ότι αναφέρεται στο κατηγορητήριο του Λιγνάδη -και συμφωνεί με τις πληροφορίες που υπάρχουν στο δικαστικό ρεπορτάζ.

Χθες ο Κούγιας, μία ημέρα μετά τις αναφορές σε «επαγγελματίες ομοφυλόφιλους» και «αθεράπευτα ερωτευμένες γυναίκες», ξέσπασε σε νέο παραλήρημα εναντίον των θυμάτων που έσπασαν τη σιωπή τους, αναφέροντας μεταξύ άλλων ότι είναι «οι περισσότεροι Αιγύπτιοι». Κατά τη συνήθη βραδινή περιοδεία του στα τηλεοπτικά δελτία, μάλιστα, προανήγγειλε ότι θα μηνύσει τα θύματα που κατήγγειλαν τον Λιγνάδη, προφανώς για ψευδή καταμήνυση.

Όπως ανέφερε, μάλιστα, ως μάρτυρες στη μήνυση θα καλέσει την πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ και μέλος των κυβερνήσεων Σημίτη Ελ. Κούρκουλα, τον σύζυγό της και ιδιοκτήτη του τηλεοπτικού σταθμού Action 24 Διον. Παναγιωτάκη και τον δημοσιογράφο του ίδιου σταθμού Γ. Κουβαρά.

Πάντως, πριν ασχοληθεί με μηνύσεις που σχεδιάζει για λόγους εντυπωσιασμού, ο Κούγιας θα πρέπει να ασχοληθεί με τις συνέπειες των δηλώσεών του, οι οποίες ήδη του στοιχίζουν μια κλήση στο Πειθαρχικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, ενώ, σύμφωνα με αρκετούς νομικούς, εμπίπτουν άμεσα και στον αντιρατσιστικό νόμο, καθώς καλλιεργούν το μίσος κατά κοινωνικών ομάδων.

Προφανής στόχος του Κούγια, βεβαίως, που είναι σε θέση να γνωρίζει ότι το να είναι κάποιος ομοφυλόφιλος ή Αιγύπτιος δεν αποτελεί νομικό επιχείρημα για οτιδήποτε, είναι η τρομοκράτηση των επόμενων θυμάτων ή μαρτύρων που σκοπεύουν να μιλήσουν για την πολιτεία του πελάτη του «προειδοποιώντας» με αυτόν τον τρόπο ότι, αν κάνουν το βήμα, θα βρεθούν αντιμέτωπα με τη δημόσια έκθεση.

Στο ζήτημα αναφέρθηκε και η συνήγορος της γυναίκας που κατέθεσε εναντίον του Λιγνάδη (και συνήγορος της οικογένειας Φύσσα στη δίκη της Χρυσής Αυγής) Χρύσα Παπαδοπούλου, η οποία στηλίτευσε την πρακτική της δολοφονίας χαρακτήρων.

Σήμερα το μεσημέρι αναμένεται η απολογία του Δημ. Λιγνάδη.

Μήνυση Σκέρτσου κατά Τράγκα

Στο μεταξύ, χθες, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ  Άκης Σκέρτσος ανακοίνωσε ότι υπέβαλε μήνυση κατά του δημοσιογράφου Γιώργου Τράγκα για συκοφαντική δυσφήμιση. Ο γνωστός δεξιός δημοσιογράφος, ο οποίος έχει από καιρό χαλάσει τις σχέσεις του με το πρωθυπουργικό περιβάλλον, στη διαδικτυακή ραδιοφωνική εκπομπή που διατηρεί ισχυρίστηκε πως ο Σκέρτσος ενεργούσε ως διακινητής ασυνόδευτων προσφύγων με εντολή του πρωθυπουργού, προκειμένου αυτά να τύχουν σεξουαλικής εκμετάλλευσης.

«Τα εξωφρενικά ψεύδη του και η αήθης συκοφαντική επίθεσή του εις βάρος του πρωθυπουργού και εμού προσωπικά δεν έχουν σε τίποτα να κάνουν με τη θεμιτή δημόσια κριτική, ξεπερνούν κάθε όριο χυδαιότητας και ρυπαίνουν τη δημόσια σφαίρα» αναφέρει, μεταξύ άλλων, στην ανακοίνωσή του ο  Ά. Σκέρτσος.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL