Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
21 °C
19.2°C21.9°C
1 BF 72%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αυξημένες νεφώσεις
16 °C
14.1°C17.2°C
2 BF 85%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
21 °C
18.8°C21.0°C
3 BF 65%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σκόνη
29 °C
28.8°C28.8°C
3 BF 30%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
16 °C
15.9°C16.3°C
2 BF 88%
Κορωνοϊός / Γέμισαν τα νοσοκομεία – Ράντζα στο Αττικόν
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Κορωνοϊός / Γέμισαν τα νοσοκομεία – Ράντζα στο Αττικόν

χαμηλή ανάλυση μονταζ ΡΑΝΤΖΑ ΑΤΤΙΚΟ

Το γεγονός ότι η εξάπλωση της πανδημίας του κορωνοϊού έχει πάρει πολύ μεγάλες διαστάσεις στην Αττική έρχεται να ενισχύσει αποκαλυπτικό βίντεο μέσα από το Αττικόν νοσοκομείο που καταγράφει πέραν κάθε αμφιβολίας πόσο άσχημη είναι η κατάσταση.

Η εικόνα με ασθενείς σε ράντζα στους διαδρόμους φανερώνει την τραγική κατάσταση που επικρατεί σε ένα από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία της χώρας.

https://www.youtube.com/watch?v=eLBvrDymK8A

Οι καταγγελίες για την κατάσταση στα νοσοκομεία αυξάνονται ενώ η κυβέρνηση Μητσοτάκη επιμένει σε τακτικές που αποδυναμώνουν το ΕΣΥ. Ωστόσο, τόσο οι υγειονομικοί εργαζόμενοι με απεργιακές κινητοποιήσεις κάθε εβδομάδα όσο και οι ασθενείς καταγγέλλουν φοβερές ελλείψεις στο ΕΣΥ.

Οι συνθήκες που επικρατούν στα νοσοκομεία όπως φαίνεται και στο βίντεο θέτουν σε κίνδυνο ασθενείς και εργαζόμενους.

Η κυβερνητική επιλογή να κλείνει κλινικές και να τις μετατρέπει σε μονάδες covid 19, εν μέσω πανδημίας, έχει ως αποτέλεσμα να μειώνονται οι διαθέσιμες κλίνες για ασθενείς χωρίς covid-19.

Παράλληλα οι ελλείψεις προσωπικού καλύπτονται με «πασάλειμμα» αφού οι υγειονομικοί πολλές φορές έχουν καταγγείλει μετακινήσεις τους από άλλες κλινικές που αποδυναμώνουν την λειτουργία τους.

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΤΤΙΚΟΝ ΡΑΝΤΖΑ

Θυμίζουμε ότι η πληρότητα αγγίζει το 100% στα περισσότερα νοσοκομεία, ήδη ασθενείς που χρειάζονται εντατική περιμένουν να «ανοίξει» θέση.

Η ΠΟΕΔΗΝ έχει δώσει αναλυτικά στοιχεία για την κατάσταση στα νοσοκομεία της Αττικής που έχουν κλινικές και ΜΕΘ covid-19. Από τα 10 νοσοκομεία είναι ήδη πλήρεις οι ΜΕΘ σε 8. Οι διαθέσιμες ΜΕΘ ήταν μόλις 7 την Τρίτη, από τις 233, δηλαδή η πληρότητα έχει φτάσει το 97%, πριν μεταφραστεί σε ανάγκη για νοσηλεία σε ΜΕΘ το κύμα των χιλιάδων νέων κρουσμάτων αυτών των ημερών.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL