Live τώρα    
24°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
24 °C
22.1°C24.4°C
3 BF 34%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
23 °C
21.3°C24.2°C
3 BF 37%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
22 °C
21.6°C22.1°C
2 BF 54%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αίθριος καιρός
20 °C
19.8°C21.1°C
4 BF 57%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
21.2°C21.9°C
3 BF 33%
Δημήτρης Λιγνάδης / Νέες καταθέσεις σε βάρος του
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Δημήτρης Λιγνάδης / Νέες καταθέσεις σε βάρος του

(EUROKINISSI / ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)

Ο ασκός του Αιόλου αναμένεται να ανοίξει, καθώς έρχονται νέες αποκαλύψεις για την υπόθεση Λιγνάδη και όσα συμβαίνουν  στο χώρο του θεάτρου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Νέες μαρτυρίες θα υπάρξουν σε βάρος του Δημήτρη Λιγνάδη, που το πρωί οδηγήθηκε στο γραφείο της 19ης Τακτικής Ανακρίτριας και πήρε προθεσμία να απολογηθεί την Τετάρτη στις 12 μ.μ. για το κακούργημα του βιασμού κατά συρροή

Ο τέως καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου επέστρεψε στη ΓΑΔΑ όπου θα κρατηθεί, με εντολή του εισαγγελέα, τις επόμενες τρεις μέρες.

Νωρίτερα, ο συνήγορός του, Νίκος Γεωργουλέας, δήλωσε εκ νέου πως ο εντολέας του αρνείται τις κατηγορίες.

Αύριο Δευτέρα αναμένεται να καταθέσουν στον εισαγγελέα Κώστα Σπυρόπουλο δύο νέοι, πάνω από 20 ετών, με αφορμή την μηνυτήρια αναφορά του 40χρονου σήμερα Βασίλη, ο οποίος για πρώτη φορά είχε κατηγορήσει τον Δημήτρη Λιγνάδη ενώπιον της Δικαιοσύνης για σεξουαλική κακοποίηση και αποπλάνηση με τα αδικήματα να έχουν παραγραφεί.

Ωστόσο, σύμφωνα με τις πληροφορίες, στην  περίπτωση που έχουν διαπραχθεί αδικήματα -πλημμεληματικού ή κακουργηματικού χαρακτήρα- σε βάρος των δύο αγοριών, όταν ήταν ανήλικα, αυτά δεν έχουν παραγραφεί.

Οι προηγούμενες καταγγελίες για βιασμούς

Στο Δημήτρη Λιγνάδη ασκήθηκε χθες ποινική δίωξη για δύο υποθέσεις βιασμού, οι οποίες φέρονται να μην έχουν παραγραφεί.

Η πρώτη έχει χρόνο τέλεσης το 2010 και καταγγέλθηκε την Παρασκευή, με μήνυση στην Εισαγγελία από έναν 25χρονο, ο οποίος τότε ήταν μόλις 14 ετών.

Η δεύτερη υπόθεση έχει χρόνο τέλεσης, πιθανόν το 2015 ή το 2016, και προέκυψε επίσης από την αναφορά του Βασίλη.

Επιπλέον, οι εισαγγελικοί λειτουργοί έλαβαν μαρτυρικές καταθέσεις από πρόσωπα που φαίνεται να έδωσαν ισχυρά στοιχεία για την ποινική αποτύπωση των πράξεων που αποδίδονται στον κατηγορούμενο, με ιδιαίτερα κρίσιμη την κατάθεση γυναίκας που φέρεται να γνώριζε πολύ καλά κάποια γεγονότα.

Mετά την απολογία του Δημήτρη Λιγνάδη την Τετάρτη, ανακρίτρια και Εισαγγελέας θα κρίνουν εάν θα προφυλακιστεί ή όχι, ως ύποπτος φυγής ή ως ύποπτος διάπραξης νέων αδικημάτων.

Η έκδοση εντάλματος σύλληψης σε βάρος του κατηγορούμενου, το οποίο κρίθηκε απαραίτητο από τις εισαγγελικές αρχές λόγω πιθανής συρροής περισσότερων από μία περιστάσεων που προβλέπει ο νόμος, φαίνεται πως θα έχει βαρύνουσα σημασία στην απόφαση που θα ληφθεί.

Καταθέτει ο πρόεδρος του ΣΕΗ

Ο πρόεδρος του Σωματείου Ελλήνων  Ηθοποιών Σπύρος Μπιμπίλας αναμένεται να καταθέσει στον Εισαγγελέα, Κώστα Σπυρόπουλο. Ο κ. Μπιμπίλας έχει κληθεί να παραδώσει στον εισαγγελικό λειτουργό όσες καταγγελίες για σοβαρές πράξεις σεξουαλικής βίας έχει συλλέξει στο πλαίσιο της πειθαρχικής έρευνας που διενεργείται εντός του ΣΕΗ .

Μάλιστα ο εισαγγελικός λειτουργός φαίνεται να έχει ζητήσει από τον μάρτυρα και καταγγελίες που αφορούν τον ήδη κατηγορούμενο Λιγνάδη αλλά και όσες άλλες διαθέτει σε βάρος άλλων ηθοποιών.

Η κατάθεση και το υλικό που θα παραδώσει στον Εισαγγελέα ο κ. Μπιμπίλας, κρίνεται ιδιαίτερα σημαντική παράμετρος για την εξέλιξη της έρευνας.

Υπενθυμίζεται ότι ο ΣΕΗ σε χθεσινή ανακοίνωση επέμεινε στο θέμα της τοποθέτησης του Δημήτρη Λιγνάδη ζητώντας εξηγήσεις για το ποιος εισηγήθηκε τον απευθείας διορισμό του, ενώ αναφερόμενο στην συνέντευξη της Λίνας Μενδώνη, που προκάλεσε έντονες αντιδράσεις στον πολιτικό και τον καλλιτεχνικό χώρο, έκανε λόγο, μεταξύ άλλων, για επιχείρηση αποπροσανατολισμού και διαστρέβλωσης της πραγματικότητας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL