Live τώρα    
13°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αραιές νεφώσεις
13 °C
11.7°C15.2°C
4 BF 82%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
13.0°C16.8°C
3 BF 55%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
15 °C
14.9°C17.0°C
2 BF 65%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
17.1°C19.8°C
3 BF 49%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
14 °C
13.9°C15.2°C
2 BF 77%
Υπόθεση Λιγνάδη / Σφυροκόπημα της αντιπολίτευσης σε Μητσοτάκη - Μενδώνη
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Υπόθεση Λιγνάδη / Σφυροκόπημα της αντιπολίτευσης σε Μητσοτάκη - Μενδώνη

Μενδώνη Μητσοτάκης Επίδαυρος
(ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)

Έντονη κριτική ασκούν τα κόμματα της αντιπολίτευσης μετά τις σημερινές δηλώσεις της Λίνας Μενδώνη και του πρωθυπουργού για όσα καταγγέλλονται τελευταία στον καλλιτεχνικό χώρο. Τα κόμματα επιρρίπτουν ευθύνες στη Λίνα Μενδώνη και κατηγορούν τον Κυριάκο Μητσοτάκη για απόπειρα συγκάλυψης της υπόθεσης.

Φώφη Γεννηματά: Άγνωστη για την κυβέρνηση η λέξη φιλότιμο

Ο κ. Μητσοτάκης και η κ. Μενδώνη έσπασαν σήμερα κάθε ρεκόρ της υποκρισίας και θράσους. Προκαλούν την κοινή γνώμη, τόνισε η Φώφη Γεννηματά, μετά τις προκλητικές δηλώσεις του πρωθυπουργού και της υπουργού Πολιτισμού για όσα καταγγέλλονται τον τελευταίο καιρό στον καλλιτεχνικό χώρο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Αλήθεια ποιος διόρισε στο Εθνικό Θέατρο τον "επικίνδυνο", όπως ομολόγησαν κ. Λιγνάδη; Αλήθεια ποιος επί εβδομάδες προσπαθεί με κάθε τρόπο να συγκαλύψει την υπόθεση;» διερωτάται η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής.

Η ίδια σημειώνει ότι «την απάντηση πλέον την γνωρίζουν όλοι οι Έλληνες. Και για τα δύο ερωτήματα. Η κ. Μενδώνη, με εντολή του ίδιου του κ. Μητσοτάκη».

Η υπόθεση έχει ήδη πάρει το δρόμο της δικαιοσύνης και «δεν πείθει κανέναν η σημερινή καθυστερημένη αντίδραση της κυβέρνησης, συμπήρωσε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ.

Σε οποιαδήποτε ευρωπαϊκή χώρα, κάποιος θα είχε αναλάβει την ευθύνη και θα είχε παραιτηθεί. Αλλά εδώ για την κυβέρνηση της ΝΔ η λέξη "φιλότιμο", είναι απόλυτα άγνωστη. Ντροπή!».

https://www.facebook.com/fofigennimata/posts/10158928237000729?__cft__[0]=AZXvIrMu_CuQqFVHJVrfKmsa4vB0UFWuBIL-vbswk2yTyzyvqybAxxYDO9-pME-A2FEpjZ4CJ2cbSw5CAM4r4Hcolw0O4zLx7itEqKI42b3LSDOVjVIlDIcDhg8gw1mfKr7M-BWblq14Qr1lgqB_T6uz&__tn__=%2CO%2CP-R

ΚΚΕ: Δεν παραγράφονται οι ευθύνες Μενδώνη-Μητσοτάκη για την υπόθεση Λιγνάδη

Οι ευθύνες της υπουργού Πολιτισμού και κυρίως του πρωθυπουργού για την «υπόθεση Λιγνάδη» δεν κρύβονται, ούτε παραγράφονται με καθυστερημένες δηλώσεις καταδίκης, σημειώνει το ΚΚΕ, μετά τις σημερινές δηλώσεις της Λίνας Μενδώνη και του πρωθυπουργού για όσα καταγγέλλονται τελευταία στον καλλιτεχνικό χώρο.

Σύμφωνα με το Κομμουνιστικό Κόμμα, «οι ευθύνες τους αφορούν κυρίως στη διατήρηση του Λιγνάδη στη θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου, παρά τις φήμες, κι ακόμη περισσότερο τις καταγγελίες, για περιστατικά σεξουαλικής κακοποίησης, ακόμη και ανηλίκων.

Αντί να πάρουν θέση για αυτά τα φαινόμενα, κρύβονταν πίσω από εξαγγελίες για "Κώδικες Δεοντολογίας", αλλά και από υποκριτικά καλέσματα ορισμένων προς τον πρωθυπουργό "να προχωρήσει σε κάθαρση".

Οι ευθύνες τους, όμως, έχουν να κάνουν και με το γεγονός ότι συντηρούν κι εντείνουν την εργασιακή ζούγκλα και την ανασφάλεια στον χώρο του Πολιτισμού - και όχι μόνο - αναπαράγοντας τις οικονομικές και κοινωνικές πιέσεις, που υποχρεώνουν κάποιον ή κάποια να "μένουν σιωπηλοί". Αλλά και διατηρώντας το απαράδεκτο νομοθετικό πλαίσιο του Ποινικού Κώδικα, που ρίχνει στα μαλακά τη σεξουαλική παρενόχληση στον χώρο εργασίας» υποστηρίζει το ΚΚΕ.

ΜέΡΑ25: Το μπαλάκι της ευθύνης δεν έχει φύγει από τον Μητσοτάκη

«Τα θύματα κακοποίησης και βιασμού από τον "Γνωστό Σκηνοθέτη" σήμερα δέχτηκαν άλλη μια επίθεση, αυτή τη φορά από την κυβέρνηση η οποία όφειλε ως θεματοφύλακας να στείλει το μήνυμα ότι δεν υπάρχει ασφαλής χώρος για Κτήνη» αναφέρει το ΜέΡΑ25.

Αντίθετα, όπως σημειώνει, «η κυρία Μενδώνη προσπάθησε στη σημερινή της συνέντευξη Τύπου να διασπείρει την ενοχή σε οποιονδήποτε είχε παρακολουθήσει έστω μία παράσταση του κυρίου Λιγνάδη, σε μια πολιτιστική βερσιόν του "Μαζί τα φάγαμε".

Η έκδηλη αγωνία της να προστατεύσει τον Πρωθυπουργό αλλά και τον εαυτό της από την υπόνοια των ίδιων στενών σχέσεων που μέχρι πριν το ξέσπασμα του σκανδάλου διαφημίζανε αφειδώς, δείχνει ότι καμία κάθαρση δεν θα έρθει οικειοθελώς, και κανένας δεν πρόκειται όχι να παραιτηθεί, αλλά έστω να αναγνωρίσει ολιγωρία απέναντι σε ένα "κοινό μυστικό". Μόνο damage control και συγκάλυψη, στο δρόμο που χάραξαν οι "ορφανές' ντιρεκτίβες στoυς δημοσιογράφους της ΕΡΤ να εξαφανίζουν τις φωτογραφίες όπου ο κ. Λιγνάδης εμφανίζεται δίπλα στους σημερινούς αρνητές της ύπαρξής του.

Είναι πλέον σαφές μετά το σημερινό, ότι το μπαλάκι της ευθύνης έχει φύγει από την κυρία Μενδώνη. Αλλά δεν έχει φύγει από τον Πρωθυπουργό, ο οποίος σήμερα κλώτσησε τη μπάλα προς την πλευρά της Προέδρου της Δημοκρατίας, αντίθετα με την μέχρι σήμερα τακτική του να "επεμβαίνει αποφασιστικά" όταν οι εγκληματικές ευθύνες Υπουργών του είναι πλέον αδύνατον να συμμαζευτούν».

«Τα θύματα όμως περιμένουν κάτι δραστικότερο από  οι συνεντεύξεις Τύπου και τα damage control.  Όσο αργεί η κάθαρση, εμπεδώνεται η συνενοχή» καταλήγει το ΜέΡΑ25.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL