Live τώρα    
27°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
27 °C
25.6°C30.8°C
3 BF 50%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
27 °C
24.1°C28.7°C
3 BF 52%
ΠΑΤΡΑ
Σποραδικές νεφώσεις
27 °C
27.0°C33.7°C
2 BF 69%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
27 °C
25.8°C28.3°C
4 BF 55%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
28 °C
27.7°C27.7°C
2 BF 49%
«Μήδεια» Αττική / Θαμμένες στο χιόνι οι σκηνές των προσφύγων
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

«Μήδεια» Αττική / Θαμμένες στο χιόνι οι σκηνές των προσφύγων

μαλακασα
Εργατική Αλληλεγγύη/facebook.com

Εκτεθειμένοι στο τσουχτερό κρύο και σε απίστευτα αντίξοες συνθήκες αναγκάζονται να ζουν οι πρόσφυγες που παραμένουν εγκλωβισμένοι στις δομές εν μέσω της κακοκαιρίας «Μήδειας».

Οι εικόνες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας από τις δομές σε ΣχιστόΕλαιώνα, αλλά και στη Μαλακάσα αποδεικνύουν την προχειρότητα των δομών και την ακαταλληλότητα των τοποθεσιών τους, αφού έχουν «βυθιστεί» κάτω από το χιόνι.

Με φωτογραφίες και βίντεο η ΚΕΕΡΦΑ - Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή προειδοποιεί ότι η ζωή χιλιάδων ανθρώπων - ευάλωτων και παιδιών βρίσκεται σε κίνδυνο.

Η κακοκαιρία «Μήδεια» έχει δημιουργήσει τεράστια προβλήματα στην ηλεκτροδότηση, οι σκηνές έχουν θαφτεί  κάτω από το χιόνι με αποτέλεσμα χιλιάδες πρόσφυγες να μην έχουν τρόπο να ζεσταθούν.

Παράλληλα η Πολιτεία δεν φρόντισε έγκαιρα να μεταφέρει τους πρόσφυγες να μεταφερθούν σε ασφαλέστερα μέρη τουλάχιστον μέχρι το πέρας της κακοκαιρίας.

Με υπερβολική και αδικαιολόγητη καθυστέρηση ξεκίνησε η μεταφορά προσφύγων του Ελαιώνα στο δημοτικό γυμναστήριο του Ρουφ και σε κοινόχρηστα κοντέινερ.

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο γενικός γραμματέας Υποδοχής Αιτούντων Άσυλο του υπουργείου Μετανάστευσης, Μάνος Λογοθέτης, είπε το μεσημερι ότι είναι σε εξέλιξη η μεταφορά περίπου 200 προσφύγων που διαμένουν προσωρινά σε σκηνές στον Ελαιώνα.

Εκατόν είκοσι από αυτούς θα φιλοξενηθούν σε κοινόχρηστα κοντέινερ εντός του Ελαιώνα, ενώ περίπου 80 θα μεταφερθούν στο γυμναστήριο του Ρουφ του δήμου Αθηναίων.

Ο Μ. Λογοθέτης υποστήριξε ότι δεν υπάρχουν προβλήματα στις δομές φιλοξενίας της Μαλακάσας, της Θήβας και των Οινοφύτων, όπου έχει πέσει πολύ χιόνι. Στη δομή της Μαλακάσας είναι σε εξέλιξη αποκατάσταση της διακοπής του ηλεκτρικού ρεύματος.

Νωρίτερα την αμεση εκκένωση των σκηνών του Ελαιώνα και μεταφορά των ανθρώπων σε ξενοδοχεία ζήτησε η ΚΕΕΡΦΑ. «Οι χειμερινές σκηνές στον Ελαιώνα καταπλακώθηκαν και λύγισαν από το χιόνι. Οι καλοκαιρινές(ανύπαρκτες σύμφωνα με την αρμόδια δημοτική σύμβουλο Αθήνας Μελίνα Δασκαλάκη) θάφτηκαν στο χιόνι. Θέρμανση ανύπαρκτη, κουβέρτες για να κουκουλωθούν μόνο. Μητέρες φτιάχνουν πρωινό σε αυτό το χάλι. Βάλτε τέλος στην απανθρωπιά», σημειώνει.

https://www.facebook.com/keerfapage/posts/5553810637977531https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=1777720425752390&id=855544834636625

«Χωρίς ρεύμα το στρατόπεδο της Μαλακάσας από χθες το βράδυ. Όλος ο καταυλισμός βρίσκεται θαμμένος κάτω από τα χιόνια και για τους πρόσφυγες που ζουν στη Μαλακάσα αυτό σημαίνει τρομακτικές συνθήκες διαβίωσης. Παρόλο που δεν υπάρχουν πια εκτεθειμένες σκηνές, τα νέα κοντέινερ δεν έχουν μπάνια» καταγγέλλει η Εργατική Αλληλεγγύη.

https://www.facebook.com/ergatiki/posts/5056342067769308

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL